Γ.Ε.Α.: Σιμουλτανέ με τον κορυφαίο 17χρονο σκακιστή Δημήτρη Μακρίδη

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο αγώνα σιμουλτανέ, με ώρα έναρξης 18:00. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο διακεκριμένος 17χρονος fidemaster Δημήτρης Μακρίδης θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα πολλούς σκακιστές σε 30 διαφορετικές σκακιέρες, που θα τοποθετηθούν γι’ αυτό το λόγο στο κέντρο της πλατείας.

Ο Δημήτρης, είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας σκακιστής της ηλικίας του έχοντας πετύχει τις εξής σημαντικές διακρίσεις: 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων Κ16 το 2024, 3η θέση με την Εθνική Ομάδα Παίδων Κ16 στη Σκακιστική Ολυμπιάδα μέχρι 16 ετών το 2023, πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων Κ18 το 2022 πρωταθλητής Ελλάδας Παμπαίδων Κ14 το 2021!

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ενθάρρυνση και κινητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για ενασχόληση και συμμετοχή με το πνευματικό άθλημα του σκακιού, ως μέσο και δυνατότητα προάσπισης της πνευματικής τους υγείας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με τον προπονητή του σκακιστικού τμήματος της Γ.Ε.Α. Μπάμπη Τζότζολη (τηλ. 6931121117). Διευκρινίζεται ότι στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος και ενήλικες.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr