«Καρφώνουν» τον Παπαθανάση ως ανύπαρκτο: Ούτε μια ερώτηση στη βουλή…

Δίνουν και παίρνουν τα αλληλοκαρφώματα στη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί κανείς να μην τόλμησε να υποστηρίξει το Μάριο Σαλμά για τη διαγραφή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο η διάθεση των βουλευτών που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα και αυτό γιατί στην πλειονότητά τους πρόκειται για βουλευτές, που όπως ο Μάριος Σαλμάς, μετρούν αρκετά χρόνια παρουσίας στη βουλή και δεν αλλάζουν εύκολα απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη.

Έτσι λοιπόν έχουν αρχίσει να μιλούν για ανύπαρκτους βουλευτές που είτε πολύ σπανίως κάνουν ομιλίες στη βουλή, είτε δεν έχουν απολύτως καμία κοινοβουλευτική δραστηριότητα, μη έχοντας καταθέσει ούτε μία ερώτηση προς την κυβέρνηση. Εμείς μπορεί να γκρινιάζουμε, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε δουλειά για τις εκλογικές μας περιφέρειες, λένε χαρακτηριστικά κάποιοι από τους παλιότερους βουλευτές και «καρφώνουν» ορισμένους που δεν έχουν τολμήσει να υποβάλλουν ούτε μία κοινοβουλευτική ερώτηση. Μεταξύ αυτών «καρφώνεται» σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης, ο οποίος όντως δεν έχει υποβάλει, αυτούς τους 15 σχεδόν μήνες που είναι βουλευτής, ούτε μία κοινοβουλευτική ερώτηση. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές Επικρατείας Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και Γιώργο Σταμάτη και τη βουλευτή Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη.

Τα αλληλοκαρφώματα στη ΝΔ – συντροφικά μαχαιρώματα όπως τα λέγανε παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ – δυστυχώς έχουν μία βάση. Γιατί πραγματικά αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο ρόλος ενός βουλευτή σε έναν επαρχιακό – αγροτικό μάλιστα νόμο- όταν δεν έχει μέσα σε διάστημα 15 μηνών βρει ούτε ένα θέμα που να αξίζει μία κοινοβουλευτική ερώτηση. Για παράδειγμα, πρόσφατα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αντιμετώπισαν το ζήτημα με την πανώλη των αιγοπροβάτων που αποκάλυψε την υποστελέχωση που υπάρχει στις κτηνιατρικές υπηρεσίες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σχεδόν σε όλη τη χώρα. Γιατί, λοιπόν δεν θα άξιζε τον κόπο μία ερώτηση του κυβερνητικού βουλευτή για τη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών; Όταν όμως είσαι yes man, δεν κάνεις ούτε light ερωτήσεις…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr