Αγρίνιο: Δεν «είδε» αθλητική βία το δικαστήριο στην επίθεση τεσσάρων νεαρών σε βάρος ανήλικου

Ποινές με αναστολή σε τρεις μόνο για τον ξυλοδαρμό ανηλίκου στην πλατεία Ειρήνης

Στις δικαστικές αίθουσες έφτασε χθες η υπόθεση της επίθεσης τεσσάρων νεαρών σε έναν ανήλικο, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2023 στο κέντρο του Αγρινίου και η οποία φέρεται τουλάχιστον σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, να είχε το background της αθλητικής βίας.

Συγκεκριμένα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν τρεις από τους τέσσερις δράστες (ο τέταρτος είναι ανήλικος και εκκρεμεί η δίκη του) της επίθεσης σε βάρος ενός ανηλίκου, κατηγορούμενοι για ληστεία, απειλή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες υπό την επιβαρυντική περίσταση της αθλητικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος παθών φέρεται να φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού, όταν τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου 2023 στην περιοχή της πλατείας Ειρήνης στο κέντρο του Αγρινίου, δέχτηκε την επίθεση των τεσσάρων νεαρών που τον εξύβρισαν, τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν κλέβοντάς του ένα κινητό τηλέφωνο, ένα τσαντάκι με μικρό χρηματικό ποσό και κάποια προσωπικά αντικείμενα. Η σύλληψη των δραστών προέκυψε άμεσα, καθώς αξιοποιήθηκε από την Αστυνομία και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για κακουργηματικές πράξεις, αρχικά δεν είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ωστόσο αργότερα βρέθηκαν στις φυλακές έχοντας παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους στον Ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την πράξη της ληστείας και της απειλής και κρίθηκαν ένοχοι μόνο για το αδίκημα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών χωρίς όμως το δικαστήριο να αναγνωρίζει την επιβαρυντική περίσταση της αθλητικής βίας. Έτσι, αφού τους αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με αναστολή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, μιλώντας στο AγρίνιοCulture.gr, έκανε λόγο για «ένα καθημερινό τυχαίο περιστατικό μιας συγκυριακής αψιμαχίας μεταξύ νέων ανθρώπων που κατέληξε να πάρει διαστάσεις κακουργηματικής δίωξης». «Σήμερα μετά από την εισφορά πολλών αποδεικτικών στοιχείων κατά την κύρια αποδεικτική διαδικασία επανατοποθετήθηκε η όλη υπόθεση και η δικογραφία στη θέση της λογικής. Ο εντολέας μου πλέον αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος από την ποινική του μεταχείριση» πρόσθεσε ο Χρ. Τσιμπούκης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr