Αιτωλοακαρνανία: Μηδενική ενίσχυση από τις μεταθέσεις των αστυνομικών

Κανείς αστυνομικός από τις μεταθέσεις για την Αιτωλία, μόλις δύο στην Ακαρνανία

Μόλις δύο αστυνομικοί μετατίθενται στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τις τακτικές μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν προ ημερών. Πρόκειται για δύο αστυνομικούς που μετατίθενται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας και ενώ δεν προβλέπεται καμία μετάθεση για την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά σε όλη τη χώρα έγιναν ελάχιστες μεταθέσεις με μόλις 109 αστυνομικούς να μετακινούνται και τη μερίδα του λέοντος να παίρνει η Θεσσαλονίκη με 42 αστυνομικούς. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι πάρα πολλοί νομοί περίπου 30 ανά την Επικράτεια δεν ενισχύθηκαν με ούτε ένα αστυνομικό, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις μιλάμε για μετακινήσεις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Και ενώ οι μετακινήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνεχίζονται…

Το πρόβλημα της στελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών επιτείνεται την ώρα που οι συνδικαλιστές της αστυνομίας διαμαρτύρονται για τις συνεχείς μετακινήσεις αστυνομικών από την επαρχία προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση των εκεί υπηρεσιών και μάλιστα με χαμηλή εκτός έδρας αποζημίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα περίπου 20% της οργανικής δύναμης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αιτωλοακαρνανία –και ίσως το ποσοστό κατά διαστήματα να είναι ακόμη μεγαλύτερο- μετακινείται προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και περιοχές όπου λειτουργούν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών.

Μάλιστα η μηδενική ενίσχυση της Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας με προσωπικό μέσα από τη διαδικασία των μεταθέσεων προβληματίζει ιδιαίτερα από τη στιγμή που παραμένει στην επικαιρότητα το θέμα της παραβατικότητας των Ρομά, που δυστυχώς συνεχίζεται αμείωτη και καταβαραθρώνει συνεχώς το αίσθημα ασφάλειας, ιδίως στο Αιτωλικό και το Μεσολόγγι.

Δυστυχώς, όπως λένε και τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών, το τελευταίο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λαμβάνει αποφάσεις ωσάν η εγκληματικότητα στην επαρχία να είναι μηδενική. Και δυστυχώς η εκτίμηση αυτή φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και από τις μεταθέσεις…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr