Νοσοκομείο Αγρινίου: Στο «κόκκινο» με 34 κενές οργανικές θέσεις γιατρών

Την ανάγκη οργανωμένης αντίδρασης και δράσης, για όλα όσα έχουν ανάγκη οι υγειονομικοί αλλά και τα λαϊκά στρώματα στον τομέα της δημόσιας Υγείας, επισημαίνουν οι πρόεδροι των Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Δάβουλος και Μάκης Αραβανής αντίστοιχα, μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, που προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία στα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Ta προβλήματα στα ΓΝ Αγρινίου και Μεσολογγίου, όπως και στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, μεγαλώνουν την ανησυχία και στην Αιτωλοακαρνανία. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου παραμένουν 34 κενές οργανικές θέσεις σε κρίσιμα τμήματα όπως ΤΕΠ, Χειρουργική, ΜΕΘ, Αιματολογικό, Ψυχιατρική. Για την ψυχική υγεία έχει απομείνει 1 δημόσιος γιατρός για όλο το νομό (!), ενώ στην παθολογική κλινική του ΓΝ Αγρινίου, με την υποστελέχωση που επικρατεί, γιατροί διαχειρίζονται 50-60 περιστατικά μαζί με αυτά των ΤΕΠ!

Στις «μικρότερες» κλινικές (Ουρολογική, ΩΡΛ) οι εφημερίες είναι περίπου 15νθήμερες το μήνα ενώ σε αξονικό και ακτινολογικό, επίσης δεν καλύπτονται όλες οι μέρες του μήνα. Η ΜΕΘ εξακολουθεί να λειτουργεί με 2 μόνιμους γιατρούς και οι υπόλοιπες μέρες καλύπτονται από τη μετακίνηση γιατρών από τα Γιάννενα!

«Αντί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο να πραγματοποιούν αλχημείες παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα για το προσωπικό, προσθέτοντας μόνιμους, ειδικευόμενους, ακόμη και αγροτικούς μαζί, μετακινώντας ταυτόχρονα γιατρούς, θέλοντας να παρουσιάσει ότι προσωπικό υπάρχει, έπρεπε να έχει προκηρύξει όλες τις κενές μόνιμες θέσεις που υπάρχουν, να καλύψει όλα τα κενά βάση των αναγκών, να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΑΑ, Μάκης Αραβανής.

Εξήγησε ότι αυτό απαιτείται για όλες τις ειδικότητες (παραϊατρικό, διοικητικό κ.α. προσωπικό), αφού το ΓΝ Αγρινίου λειτουργεί με το οργανόγραμμα του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης, των 120 κλινών ενώ στο σημερινό έχουν αναπτυχθεί ως 240 (!), την ώρα που επιπλέον απουσιάζουν παντελώς σειρά ειδικότητες γιατρών όπως ενδοκρινολόγου, ογκολόγου, κλινικού αιματολόγου και ρευματολόγου, για τις οποίες όποιες έχει ανάγκη μετακινείται… εκτός νομού.

«Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση μία μπορεί να είναι η απάντησή μας: Αγώνας, οργάνωση, συσπείρωση στα σωματεία μας, πάλη των υγειονομικών από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ στις 17 Οκτώβρη μπορεί να δώσει τέτοια απάντηση, όπως και η κλιμάκωση με πανελλαδική, πανεργατική απεργία το Νοέμβρη» υπογράμμισε.

πηγή : 902.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr