Ο Μητσοτάκης βγήκε στο CNN για να διαφημίσει το… καλό κλίμα με την Άγκυρα!

Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, που διήρκησε μόλις μισή ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, για να προπαγανδίσει την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και τις… καλές σχέσεις με την Άγκυρα.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ήταν η έκτη συνάντησή τους τον τελευταίο χρόνο και αυτό αποτελεί μία… τρομερή πρόοδο στη διμερή σχέση των δύο χωρών!

«Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και φυσικά στα ζητήματα που διαφωνούμε, όπως για παράδειγμα ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών, να το κάνουμε με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά και να συνεργαζόμαστε σε ζητήματα όπως τη μετανάστευση και έχουμε σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων», είπε συγκεκριμένα.

Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας: «Αυτό που θέλουμε, είναι να σταματήσουν οι βάρκες πριν μπουν στα δικά μας χωρικά ύδατα. Για να γίνει αυτό θέλουμε τη συνεργασία των τουρκικών αρχών και θα έλεγα ότι σημειώσαμε πρόοδο το τελευταίο έτος, δημιουργώντας καλύτερους διαύλους επικοινωνίας. Διότι η μετανάστευση είναι ένα τρομερό ζήτημα και δεν θέλουμε να το αφήσουμε στα χέρια των διακινητών και να αποφασίζουν εκείνοι ποιος θα μπει στην Ε. Ε. ή να τίθενται οι ζωές αυτών σε κίνδυνο».

Και τόνισε μεταξύ άλλων: «Χρειαζόμαστε ένα φράχτη όσο και μία μεγάλη πόρτα ανοιχτή, είναι σημαντικό η ΕΕ να προασπίζει τα εξωτερικά της σύνορα. Η λύση δεν είναι να παραβιάσουμε μονομερώς τη συνθήκη Σέγκεν».

πηγή : newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr