Τρία βραβεία για το «Μικρό Θέατρο» Αγρινίου στους 37ους πανελλήνιους αγώνες ερασιτεχνικών θιάσων

Το Μικρό Θέατρο και η παράσταση «ΤΙΠΟΤΑ» του τμήματος ενηλίκων σε σύλληψη και σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα, συμμετείχε στους 37ους πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες ερασιτεχνικών θιάσων του δήμου Ζωγράφου το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη. Η παράσταση παίχτηκε στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου με ένα υπέροχο κοινό 250 ατόμων περίπου, να χειροκροτά όρθιο με έναν συγκινητικό ενθουσιασμό. Η ομάδα του Μικρού Θεάτρου έφερε στην Αθήνα την θεατρική της ταυτότητα και την θεατρική της αλήθεια μέσα από την παράσταση ΤΙΠΟΤΑ.

Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη, έγινε η απονομή των βραβείων, μιας και το φεστιβάλ είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Συμμετείχαν 15 θεατρικές ομάδες από την Αθήνα και από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Τα βραβεία που απέσπασε το Μικρό Θέατρο είναι:
Βραβείο καλύτερης μουσικής επιμέλειας για την Κατερίνα Καραδήμα.
Βραβείο σκηνικών για την Κατερίνα Καραδήμα
Πρώτο βραβείο: Βραβείο καλύτερης παράστασης για το θεατρικό εργαστήρι «Το Μικρό Θέατρο» Αγρινίου.

Το Μικρό Θέατρο ευχαριστεί πολύ τη διοργάνωση του φεστιβάλ δήμου Ζωγράφου για την ζεστή φιλοξενία τους, τη δήμαρχο δήμου Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη που απένειμε το βραβείο καλύτερης παράστασης, την αντιδήμαρχο πολιτισμού Βασιλική Στρακαντούνα για την υπέροχη θετική της ενέργεια, την τόσο θερμή επιτροπή, τον Δημήτρη Ντάσκα και την Εύα Καμινάρη που συντέλεσαν στο να βρεθεί η παράσταση εκεί, με όποια τεχνική απαίτηση είχαμε.
Τους ευχαριστούμε θερμά!
Η Κατερίνα Καραδήμα και η ομάδα της παρακολούθησαν την απονομή βραβείων από το Μικρό Θέατρο σε σύνδεση με κάμερα. Η συνεργάτης της Σπυριδούλα Κουμπούρη και η ερασιτέχνης ηθοποιός της ομάδας της, εκπροσώπησαν το Μικρό Θέατρο και την ίδια με τη φυσική τους παρουσία!!

Η παράσταση ΤΙΠΟΤΑ θα επαναληφθεί το Νοέμβριο στο Μικρό Θέατρο!!
Ταυτότητα της παράστασης:
Τίποτα ονομάζεται το επίρρημα που δηλώνει την απουσία του οτιδήποτε. Διαφορετικά, το τίποτα σημαίνει την έλλειψη σημασίας, ενδιαφέροντος, αξίας, σχέσης, ή σημαντικότητας από κάποιο πράγμα ή μία έννοια. Ανυπαρξία ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία δεν υπάρχει τίποτα, η κατάσταση της μη ύπαρξης. Δεν τα λέω εγώ. Το βικιπαίδεια τα λέει. Επτά χρόνια πριν, εδώ είμασταν και λέγαμε τα ίδια. Λέγαμε για τα μηδέν σημεία του σήμερα. Για το ανούσιο που γίνεται προτεραιότητα. Για το ασήμαντο και φτηνό που μεγαλώνει όλο και περισσότερο, κατευθυνόμενο προς το ανθρώπινο είδος που τελικά το κατασπαράζει. Λέγαμε για γλύφτες, σκυλάδες, φασίστες, κάφρους, δήθεν κουλτουριάρηδες, δήθεν πολιτικοποιημένους, δήθεν θρησκευόμενους που τρώνε, πίνουν και σκορπίζουν τα σκατά τους παντού. Και επτά χρόνια μετά, ήρθε το σκατό τους και μας έπνιξε. Αυτή η ανυπαρξία, η κατάσταση της μη ύπαρξης, συμπεριφέρθηκε στο ανθρώπινο είδος με σκοπό να το εξαφανίσει. Σαν ένα επιθετικό αυτοάνοσο που κατασπάραξε την αθωότητα, την αγνότητα, τον άνθρωπο παιδί, τον άνθρωπο γυναίκα, τον άνθρωπο που παλεύει να βρει το δίκιο του. Σιχάματα μπροστά στα μάτια μας και μια αβίαστη βία με φόντο την ελληνική σημαία και τους μεγάλους σταυρούς. Πολιτικούς και θρησκευτικούς. Όλα ξεκίνησαν σαν ένα αστείο. Με κάτι χαζούς στίχους με τους οποίους γελάμε, με κάτι trash τύπους τηλεπερσόνες με τους οποίους γελάμε, με κάτι δηλώσεις πολιτικών με τις οποίες γελάμε και λέγε λέγε, ο εγκέφαλος νεκρώθηκε και το γέλιο μάς κόπηκε απότομα. Τόσο απότομα , σα να πέρασαν από πάνω μας δυο τρένα, που ακόμα μαζεύουμε τα κομμάτια μας. Πες μου τώρα , πού πουλάν χαρές να σου πάρω δυο. Δεν τα λέω εγώ. Ο Μητροπάνος τα λέει. Αυτό το τίποτα δεν είναι σαν το άλλο…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
σύλληψη-σκηνοθεσία-διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κατερίνα Καραδήμα
έρευνα κειμενικού υλικού: η ομάδα
βοηθός σκηνοθέτη-επιμέλεια κοστουμιών : Όλγα Δασκαλή
φωτισμοί – τρέιλερ: Αιμίλιος Αλεξανδρής
καλλιτεχνικός συνεργάτης: Σπυριδούλα Κουμπούρη
φωτογράφιση: Art8 : Πάνος Καλτσάς, Δημήτρης Κούρτης, Ελένη Λίτινα
αφίσα: Αντώνης Μίκροβας
φωτογραφία αφίσας: Κρίτος Ράπτης

ΠΑΙΖΟΥΝ
Μάριος Βενέρης
Ρούλα Γκατζόγια
Όλγα Δασκαλή
Φώτης Καραγιάννης
Μαίρη Κίτσου
Βίκυ Κλέσουρα
Δημήτρης Κολώνιας
Αλεξάνδρα Κούκου
Γιώργος Λαζούρας
Τάκης Λιάγκας
Γιώργος Μαυρομμάτης
Βάσω Μοσχάκη
Σάσα Παπαγεωργίου
Σπύρος Παππάς
Λένα Σπέντζα
Κωνσταντίνα Τασούλα

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr