Οι επενδυτές Έλληνες ή μη θέλουν κάτι πιο χειροπιαστό

Η στήλη έχει την άποψη του να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Όχι πεσιμισμός και άγχη. Αλλά και το ποτήρι που το βλέπουμε μισογεμάτο να βλέπουμε έτσι μέχρι ενός ορίου. Μην το παρακάνουμε…

«Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα, να γίνετε μέρος της επιτυχίας της» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους ομογενείς που συνάντησε στη Νέα Υόρκη.

Το που έγκειται η επιτυχία της Ελλάδας δεν το ξέρουμε. Εκτός αν η σύγκριση γίνεται με το 2015 που δεν ξέραμε που θα βρει η Ελλάδα την επόμενη μέρα. Όταν όμως μιλάς σε ανθρώπους που ζουν και προοδεύουν στη Μέκκα του καπιταλισμού, δεν φτάνει να τους διεγείρεις το πατριωτικό αίσθημα, πρέπει να τους δώσεις και κάτι πιο χειροπιαστό. Γιατί, και αυτοί όπως όλοι οι δυνητικοί επενδυτές θα κοιτάξουν το που βρίσκεται η Ελλάδα στο δείκτη οικονομικής ελευθερίας ή το ποιος είναι ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας δικαστικής απόφασης και θα πουν «άστο καλύτερα». Το πολύ – πολύ κάποιος πετυχημένος ομογενής να φτιάξει μια βιλίτσα να έρχεται το καλοκαίρι να κάνει τα μπάνια του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr