Τα πρόστιμα ως λειτουργικά έξοδα των καρτέλ…

Την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το 2023, παρέδωσε στη Βουλή η πρόεδρός της επιτροπής, Ειρήνη Σαρπ.

Η κυρία Σαρπ ανέφερε ότι «τη χρονιά που πέρασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέδειξε ένα πραγματικά πλούσιο και πολύπλευρο έργο, με σημαντικές και καινοτόμες παρεμβάσεις στην οικονομική ζωή της χώρας μας». Όπως εξειδίκευσε, το 2023 η Επιτροπή εξέδωσε πλέον των 20 αποφάσεων και επέβαλε πρόστιμα άνω των 40 εκατ. ευρώ, αξιολόγησε εξαγορές και συγχωνεύσεις που γνωστοποιήθηκαν, πραγματοποίησε 10 επιτόπιους ελέγχους σε σχεδόν 40 εταιρείες, ολοκλήρωσε 2 κλαδικές έρευνες και μία κανονιστική παρέμβαση.

Ας το επαναλάβουμε: 40 εκατ. πρόστιμα και 10 έλεγχοι σε 40 εταιρείες. Αν αυτό είναι πλούσιο έργο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε μια χρονιά που άφησε έντονη τη γεύση της ακρίβειας και του δύσκολα καμπτόμενου πληθωρισμού, ειλικρινά δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε. Πάντως αν υποθέσουμε ότι στη χώρα υπάρχει έστω και ένα καρτέλ, στην οποιαδήποτε αγορά, τότε τα πρόστιμα των 40 εκατ. ευρώ μοιάζουν μάλλον με τα λειτουργικά έξοδα του καρτέλ. Γιατί τα καρτέλ δεν στήνονται για 40 ψωροεκατομμύρια, επομένως μάλλον αυτά είναι τα λειτουργικά…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr