Η Σδούκου θα τους σπάσει τον τσαμπουκά και θα τελειώσει τις ονειρώξεις για ενεργειακές κοινότητες

Σαν θαρραλέα έρχεται η Σδούκου 

Αν είναι «έτοιμη από καιρό», όπως λέει ο καβαφικός στίχος, δεν το ξέρουμε, σίγουρα όμως είναι η θαρραλέα η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα έρθει την Τετάρτη στη Πάτρα για να συναντήσει τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων και το ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ για το ζήτημα της ενέργειας.

Και είναι θαρραλέα γιατί το κλίμα που υπάρχει στην περιοχή είναι βαρύ για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνολικά και όχι μόνο για τα ενεργειακά ζητήματα. Εξάλλου για τους Δημάρχους, όπως αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, είναι «κόκκινο πανί» για το ΥΠΕΝ. Στη Δυτική Ελλάδα όμως υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως είναι η μόνη περιοχή της χώρας που έφτασε τόσο μακριά το ζήτημα της Ενεργειακής Κοινότητας, αλλά δεν ήπιε νερό από την… «πηγή» των όρων σύνδεσης… Μέχρι βραβείο από τον ΟΗΕ πήρε το project, αλλά δεν συγκινήθηκε η κυβέρνηση για να συνδράμει στην υλοποίησή του δίνοντας όρους σύνδεσης.

Και αν οι δήμαρχοι έχουν από το ΥΠΕΝ τα θέματά τους που φτάνουν μέχρι το τέλος ταφής και άλλα θέματα, οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ είναι έξαλλοι με το ΥΠΕΝ καταλογίζοντάς του παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας για τις ενεργειακές κοινότητες, με το να δίνεται προτεραιότητα σε έργα δημοσίου συμφέροντος και με την κατάργηση του συστήματος αυτοπαραγωγή – αυτοκατανάλωση.

Πάντως η σύσκεψη με τη Σδούκου στην Πάτρα είναι πολύ κρίσιμη, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι την παραμονή της επίσκεψής της θα υπάρξει κάτι σαν προσυμβούλιο όλων των εμπλεκομένων φορέων της Δυτικής Ελλάδας. Αλλά όσο κι αν κάποιοι από τους φορείς της περιοχής περιμένουν τη Σδούκου με το… μαχαίρι στα δόντια, η Σδούκου σαν θαρραλέα – κι ας μην ξεχνάμε προερχόμενη από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και αυτή- θα σπάσει τον τσαμπουκά όσων τολμήσουν να της αντιμιλήσουν. Εξάλλου, προ ημερών στην ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός ίσως και να πείθονταν οι Ενεργειακές Κοινότητες, αλλά ο Σκυλακάκης και η Σδούκου έχουν διαφορετική άποψη…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr