«Ελληνίς»: Τρεις αγαπημένες ταινίες σε επανέκδοση

Η Κινηματογραφική λέσχη επανέρχεται με νέες αγαπημένες επανεκδόσεις τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στο Δημοτικό κινηματογράφο «Ελληνίς», στις 9:30 μ.μ.
Είσοδος 3 euro

30/9/2024 THE STRAIGHT STORY
Όταν ο 73χρονος αγρότης Άλβιν Στρέιτ μαθαίνει πως ο αποξενωμένος αδελφός του είναι βαριά άρρωστος, ξεκινά ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων από την Αϊόβα ως στο Ουισκόνσιν επάνω σε μια μηχανή του γκαζόν, επειδή λόγω κακής όρασης δεν έχει άδεια οδήγησης.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Με τους: Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Σίσι Σπέισεκ, Χάρι Ντιν Στάντον, Νταν Φλάνερι, Έβερετ ΜακΓκιλ

1/10/2024 A SHORT FILM ABOUT KILLING
Η «Μικρή Ιστορία για ένα Φόνο» («Krótki Film o Zabijaniu», αγγλ. τίτλος «A Short Film about Killing», 1988) ήταν το πρώτο από τα δύο επεισόδια του θρυλικού τηλεοπτικού «Δεκαλόγου» («Dekalog», 1988)* που έγιναν μεγάλου μήκους ταινίες από τον Κριστόφ Κισλόφσκι. Μένοντας μακριά από ηθικοπλαστικά κηρύγματα, ο μεγάλος Πολωνός δημιουργός διατρανώνει μέσω αυτής ένα ωμό και ταυτόχρονα καλλιτεχνικά οξυδερκές «κατηγορώ» ενάντια στη θανατική ποινή, συντελώντας τα μέγιστα στην ωρίμανση των συνθηκών για την οριστική κατάργησή της στην πατρίδα του.

Ένας ιδεαλιστής δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός νεαρού ο οποίος δολοφόνησε σαδιστικά και αναίτια έναν ταξιτζή. Αφοπλιστικά ωμό κοινωνικό δράμα και διεισδυτικό φιλοσοφικό ερώτημα πάνω στο έγκλημα και την τιμωρία.
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι
Με τους: Μιροσλάβ Μπάκα, Κριστόφ Γκλόμπιτς, Γιάν Τεσάρζ

2/10/2024 A SHORT FILM ABOUT LOVE
Ο Τόμεκ είναι ένας μοναχικός και εσωστρεφής νεαρός, που παρακολουθεί μέσα από τηλεσκόπιο την καθημερινότητα της γειτόνισσάς του. Η κρυφή του δραστηριότητα εξελίσσεται σε εμμονή, η οποία, όταν αποκαλύπτεται, προκαλεί μια σειρά από συναισθηματικές συγκρούσεις και ανατροπές.
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Γκραζίνα Ζαπολόφσκα, Όλαφ Λουμπατζένκο

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr