Ο Ζαμπάρας «εξέθεσε» ξανά το Σκυλακάκη με την Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας

Το θέμα του υπεράκτιου αιολικού στον Πατραϊκό Κόλπο συζητήθηκε στη βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτου Ζαμπάρα.

Την ερώτηση του βουλευτή για το πώς γίνεται η συγκεκριμένη χωροθέτηση, χωρίς να υπάρχει θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός και χωρίς ειδικό χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο αρμόδιος Υπουργός Θ. Σκυλακάκης την ερμήνευσε λέγοντας πως πλέον διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετακινηθεί και είναι συνολικά ενάντια στις ΑΠΕ. Έτσι όμως ο Θ. Σκυλακάκης «ανάγκασε» το Μίλτο Ζαμπάρα να του θυμίσει πως ο ίδιος έχει αντιπροτείνει να προχωρήσει το σχέδιο των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων και των ΤΟΕΒ της περιοχής. «Δεν είναι δίνετε όμως όρους σύνδεσης και επιλέγετε να προχωρήσετε τα σχέδια των μεγάλων ενεργειακών εταιρειών» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ο υπουργός δε απάντησε κάτι σε αυτό, ζητώντας από το ΣΥΡΙΖΑ να του υποδείξει ένα σημείο στο οποίο συμφωνεί για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. «Δεν τις θέλετε στα βουνά, δεν τις θέλετε στις πεδιάδες, ούτε στη θάλασσα, τις θέλετε υπό τη… θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Σκυλακάκης. Πάντως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, αφού η ιστορία της Ενεργειακής Κοινότητας συζητιέται σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, είναι βέβαιο ότι κατάλαβαν πως ο Θ. Σκυλακάκης με ευφυολογήματα δεν μπόρεσε να απαντήσει εκεί που τον «στρίμωξε» ο Μίλτος Ζαμπάρας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr