Ο Παναιτωλικός νίκησε την πρωτοπόρο ΑΕΚ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Παναιτωλικός κερδίζει μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας, όντας αυτή πρωτοπόρος του πρωταθλήματος! Με το γκολ του Λουίς ο Παναιτωλικός κέρδισε απόψε στο Αγρίνιο 1-0 την ΑΕΚ! Έτσι η ΑΕΚ γνώρισε η ΑΕΚ την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι Αγρινιώτες παρουσιάστηκαν απολύτως συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έδειξαν υπομονή και μόλις… μυρίστηκαν αίμα «πλήγωσαν» την Ένωση και πήραν του τρεις βαθμούς με τη σημαντική βοήθεια του κοινού τους που δημιούργησε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο.Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη παρέμεινε για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς ήττα, έφτασε τους 11 βαθμούς και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τη διάθεσή της να… χαλάσει τα όποια σχέδια build up του Παναιτωλικού εξέφρασε από νωρίς η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πίεσαν, εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Τσάβες και «άγγιξαν» το 0-1 με σουτ του Πινέδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 8’.Ορεξάτος ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο Κοϊτά που ταλαιπώρησε αρκετά τόσο τον Μαυρία όσο και ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του Παναιτωλικού, δημιουργώντας πολλαπλές επικίνδυνες καταστάσεις. Τις δικές του καλές στιγμές είχε στην αρχή της αναμέτρησης και ο Παναιτωλικός με μακρινά σουτ του Λιάβα και του Ντίαζ, ύστερα από ωραία ομαδική ανάπτυξη.

Στο 25′ η Ένωση ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσάβες στον Περέιρα στο ύψος της μικρής περιοχής. Η φάση εξετάστηκε κανονικά από τον VAR και ο Πουλικίδης είπε «παίζεται». Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα 20λεπτο χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και κάποια μεγάλη φάση. Η ΑΕΚ απείλησε την εστία του Τσάβες ξανά στο 43′, ύστερα από εξαιρετικό τακουνάκι του Πινέδα με στόχο τον Ρότα, το σουτ του οποίου έκοψε σωτήρια ο Παντελάκης και παραχώρησε κόρνερ.Στην εξέλιξη αυτής της φάσης ο Παναιτωλικός βγήκε στην κόντρα επίθεση, ο Ντίαζ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, όμως το σουτ του κατέλειξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Στρακόσα.

Με…. πατημένο το γκάζι Παναιτωλικός και Λομόνακο – «Άγγιξε» το γκολ ο Πινέδα
Εξαιρετικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έκλεισε για πέντε λεπτά στα… καρέ της την ΑΕΚ, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και έχασε μια πολύ σημαντική στιγμή να ανοίξει το σκορ με τον Λομόνακο στο 47′. Ο άσος του Παναιτωλικού έπιασε ωραίο δυνατό σουτ από πλάγια θέση και είδε τον Στρακόσα να διώχνει σε κόρνερ.

Η Ένωση δεν άργησε να βρει απάντηση σε αυτό το ξέσπασα των αντιπάλων της. Στο 51ο λεπτό ο ΠΙνέδα βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια εντός περιοχής, πλάσαρε συρτά και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσάβες.

Ανέβασε… ρυθμούς η ΑΕΚ – Μοναδική χαμένη ευκαιρία με τον Πιερό
Ο «δικέφαλος» στη συνέχεια αύξησε την πίεσή του, περιόρισε σημαντικά τις επικίνδυνες ενέργειες και… διαθέσεις του Παναιτωλικού και έφτασε μια… ανάσα από το 1-0 με τον Πιερό. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έκανε ανενόχλητος κοντινό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από σέντρα σουτ του Κοϊτά, όμως δεν κατάφερε να βρει εστία. Λίγα λεπτά μετά η Ένωση έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Λιούμπισιτς, ο οποίος πλάσαρε άαστοχα από το… πέναλτι.

Το έφερε εκεί που ήθελε και «άνοιξε» το σκορ με υπέροχο πλασέ του Λουίς
Η ομάδα του Αγρινίου όσο περνούσε η ώρα και δεν δεχόταν γκολ έδειχνε να αποκτά όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας κλείσει πάνω από 70 λεπτά αγώνα και με το σκορ να είναι στο 0-0, το σύνολο του Γιάννη Πέτρακη έμοιαζε να είχε φέρει το παιχνίδι απολύτως στα δικά του μέτρα. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο 73′ όπου ο Μιγκέλ Λουίς με εξαιρετικό πλασέ ύστερα από σέντρα ακριβείας του Μαυρία, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Στρακόσα και έκανε το 1-0.

Όπως ήταν λογικό, στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ πίεσε αρκετά, προσπάθησε να κλείσει στην περιοχή του Παναιτωλικό, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο μηδέν. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, λίγο έλλειψε σε κάποιες περιπτώσεις να βρουν και δεύτερο γκολ στους πολλούς ανοιχτούς χώρους που είχαν αφήσει οι αντιπάλοι τους.

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας (90+1 Μπακάκης), Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Νικολάου (59′ Μιγκέλ Λουίς), Πέρες, Μπουζούκης (58′ Ρόα), Λιάβας, Ντίαζ (71′ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71′ Μάιντεβατς).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στρακόσα, Ρότα (74′ Άμραμπατ), Βίντα, Κάλες, Πήλιος (75′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65′ Λιούμπισιτς), Περέιρα, Πινέδα (75′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (66′ Γκαρσία), Κοϊτά, Πιερό.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr