Σταρακά: Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να διαπιστώσουμε τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού;

Άμεση διευρυμένη σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και των βουλευτών του νομού για την εξεύρεση λύσεων προτείνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
 
Τα χωριά Στράτο και Λεπενού επισκέφθηκε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Cassandra» που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα χθες το βράδυ προκαλώντας σοβαρές ζημιές και προβλήματα στο νομό και οδήγησε στον θάνατο ενός ανθρώπου από τη Λεπενού του Δήμου Αγρινίου.
 
Συγκεκριμένα, η βουλευτής περιόδευσε στις περιοχές που έπληξε κατά κύριο λόγο η χθεσινή κακοκαιρία και αφού ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και θρηνούμε τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας, ο οποίος έπεσε θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που ξέσπασε στον τόπο μας. Οι σκέψεις όλων μας, βρίσκονται στην οικογένεια του εκλιπόντος και ευχόμαστε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Θα βρισκόμαστε στο πλάι τους, σε οτιδήποτε χρειαστούν. Βιώνουμε μια ανεπανάληπτη καταστροφή. Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που «έπνιξαν» στην κυριολεξία την περιοχή προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στον Δήμο Αγρινίου και ιδιαίτερα στη δημοτική ενότητα Στράτου αλλά και σε άλλα σημεία του νομού μας, όπως το Ξηρόμερο και ο Βάλτος, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες των συμπολιτών μας. Η γύμνια του κρατικού μηχανισμού δεν έχει προηγούμενο! Η έκτακτη σύσκεψη από Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια για τις καταστροφές που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία είναι ένα πρώτο βήμα. Είναι ανάγκη όμως για μια διευρυμένη συνάντηση και προσκαλώ γι’ αυτό όλους τους αυτοδιοικητικούς, μαζί με όλους τους βουλευτές του νομού καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε τι πήγε λάθος, τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθωθούν άμεσα οι ζημιές και τις πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην ζήσουμε πάλι αντίστοιχα φαινόμενα και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι επίσης να φέρω το θέμα στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις για τις καταστροφές αλλά και τη στήριξη των πληγέντων.»

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr