Η 20η Γιορτή Κάστανου στον Άγιο Δημήτριο Ορεινής Ναυπακτίας

Γιορτάζοντας την Αγροδιατροφική Κληρονομιά

Η αγροδιατροφική μας κληρονομιά αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα του τουρισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στον Άγιο Δημήτριο Ορεινής Ναυπακτίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 20η Γιορτή του Κάστανου, μια εκδήλωση αφιερωμένη στα προϊόντα του τόπου μας. Οι γεύσεις και τα αρώματα της εξοχής συναντήθηκαν με την παράδοση και τον πολιτισμό, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου και τον Δήμο Ναυπακτίας. Στον χαιρετισμό τους, οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν τη σημασία της τοπικής παραγωγής και της διατήρησης της αγροδιατροφικής κληρονομιάς της περιοχής. Τις εκδηλώσεις άνοιξαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πλατάνου Ναυπακτίας, π. Γαβριήλ, ο Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου κ. Αθανάσιος Κούκουνας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου κ. Ιωάννης Κοτσιώτας και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου κ. Γεώργιος Κοτσιώτας.

Η μουσική και ο χορός ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της εκδήλωσης, με μελωδίες από τον μουσικό Θωμά Δημητρακόπουλο να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, ενώ παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παπαδατών Μακρυνείας και την πολυπληθή ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Φωκίδας ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους. Ο χορός κράτησε έως αργά το απόγευμα, χαρίζοντας κέφι και ζωντάνια στην εκδήλωση.

Φυσικά, δεν έλειπαν οι γαστρονομικές απολαύσεις, με τα φρεσκοψημένα κάστανα, το κρασί και το τσίπουρο να συνοδεύουν τους επισκέπτες. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες από άλλες περιοχές απόλαυσαν την αυθεντική φιλοξενία του ορεινού χωριού, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την επιτυχημένη εκδήλωση συντόνισε η κ. Χαρίτου Παρθενία, πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ, συμβάλλοντας με τη σειρά της στη διοργάνωση μιας μοναδικής γιορτής που τιμά την τοπική παράδοση και την παραγωγή.Η 20η Γιορτή Κάστανου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας τους συμμετέχοντες με όμορφες αναμνήσεις και υποσχέσεις για μελλοντικές διοργανώσεις που θα συνεχίσουν να προβάλλουν τον πολιτιστικό και αγροτικό πλούτο της Ορεινής Ναυπακτίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr