«Βρισκόμουν σε άμυνα» δηλώνει δια του συνηγόρου του ο 21χρονος που αφέθηκε ελεύθερος

Απολογήθηκε για το μαχαίρωμα 20χρονου στο Αγρίνιο και αφέθηκε ελεύθερος με όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθη σήμερα μετά την απολογία του ενώπιον των Δικαστικών Αρχών στο Αγρίνιο ο 21χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 20χρονου.

Πρόκειται για το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο στην περιοχή του Ι.Ν. του Αγίου Χριστοφόρου, όταν η συμπλοκή νεαρών κατέληξε στο μαχαίρωμα ενός 20χρονου.

Ο 20χρονος συνεχίζει μέχρι σήμερα να νοσηλεύεται (εκτός κινδύνου πλέον) στο Νοσοκομείο Αγρινίου, έχοντας υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραύμα που υπέστη στην κοιλιακή χώρα.

Στο 21χρονο φερόμενο ως δράστη, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, των εμφανίσεων στο Α.Τ. αλλά και της μετοίκησής του στην Αθήνα. Μάλιστα αυτός ο τελευταίος περιοριστικός όρος προέκυψε κατόπιν αιτήματος του ιδίου του δράστη, που υπέβαλλε ο συνήγορός του, Χρήστος Τσιμπούκης.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του ο 21χρονος φερόμενος ως δράστης έχει προβεί σε καταγγελία σε βάρος του 20χρονου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα στην συνέχεια η Αστυνομία να προβεί στη σύλληψη του 20χρονου τραυματία και να σχηματιστεί σε βάρος του η ανάλογη δικογραφία. Ενώ στο επεισόδιο αυτό έχει σχηματιστεί δικογραφία για απειλή και εξύβριση σε βάρος συγγενικού προσώπου του 20χρονου.

Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για το αιματηρό επεισόδιο

Ο συνήγορος του 21χρονου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στo AγρίνιοCulture.gr, μετά την απολογία του εντολέα του ανέφερε πως ο ίδιος υποστηρίζει πως βρίσκονταν σε άμυνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσίασε και μαρτυρική κατάθεση που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.

«Από το στάδιο της σύλληψής του ο κατηγορούμενος με έχει διορίσει συνήγορο υπεράσπισης και παραστάθηκα μαζί του στην προανακριτική απολογία και στην κύρια ανάκριση. Καταθέσαμε ένα αναλυτικότατο απολογητικό υπόμνημα με πλήθος άλλων στοιχείων, τα οποία επιρρωνύουν σε απόλυτο βαθμό τον ισχυρισμό, που είχε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή βρίσκονταν σε άμυνα και πως ο ίδιος ουδέποτε επιδίωξε ή επιθυμούσε να καταφέρει τέτοιες σωματικές βλάβες στον παθόντα. Αυτό ισχυρίστηκε και ενώπιον της κας Ανακρίτριας» ανέφερε ο Χρήστος Τσιμπούκης και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά την ποινική του μεταχείριση νομίζω ότι αισθάνεται σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένος, καθόσον μπορεί υπό καθεστώς ελευθερίας να συνεχίσει την αναζήτηση περαιτέρω αποδεικτικών στοιχείων, όπως λόγου χάρη, εισφέραμε κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης μαρτυρική κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, γείτονα του κατηγορουμένου, που διαφώτισε έτι περαιτέρω το σκηνικό του επεισοδίου».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr