Αμοργιανοί: Δεν συνεργάστηκαν Δήμος και Περιφέρεια και έπεσε η γέφυρα, καταγγέλλει δημοτικός σύμβουλος

Το χωριό Αμοργιανοί στον ορεινό Βάλτο δέχθηκε πλήγμα από την πρόσφατη κακοκαιρία και δημοτικός σύμβουλος Αμφιλοχίας υποστηρίζει ότι η γέφυρα δεν θα είχε πέσει, αν δεν είχαν γίνει «μπαλάκι» οι ευθύνες σχετικά με το ποιος έχει την αρμοδιότητα καθαρισμού του παρακείμενου ρέματος. Λόγω της σοβαρής ζημιάς που προκλήθηκε η πρόσβαση στον οικισμό Μαλατέικο είναι αδύνατη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αμφιλοχίας, Χριστόφορος Κουσιορής, μέσω ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
«Δυστυχώς ο φόβος των κατοίκων επιβεβαιώθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο καθώς στην πρώτη κακοκαιρία έπεσε η γέφυρα στον δρόμο προς το Μαλατέικο!!!Αποτελεί βέβαια μία φυσιολογική εξέλιξη για τους γνωρίζοντες, καθώς καιρό τώρα έχει εντοπιστεί το πρόβλημα αλλά κανένας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για να δώσει λύση…

Στο συγκεκριμένο σημείο διοχετεύεται μεγάλος όγκος νερού με φερτά υλικά και απαιτείται ξεμπάζωμα!!! Κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο με μηχάνημα του Δήμου ή της Περιφέρειας πραγματοποιούνταν καθαρισμός κατόπιν συνεννόησης για να μην υπάρξει κίνδυνος μπαζώματος!!!Ποτέ στο παρελθόν δεν τέθηκε σε κίνδυνο η γέφυρα!! Φέτος δυστυχώς οι υπεύθυνοι αρκέστηκαν σε ένα μπαλάκι ευθυνών για το ποιος είναι αρμόδιος (Δήμος ή Περιφέρεια) και δεν πραγματοποίησαν καθαρισμό.

Η απάντηση είναι απλή για το ποιος έχει την ευθύνη… Υπεύθυνοι είμαστε όλοι έναντι των συμπολιτών μας… Έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ο Δήμος να έχει συνεργασία με την Περιφέρεια και να δίνουμε λύσεις πριν να είναι αργά! Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο Δήμος διέθετε 1-2 ημέρες ένα μηχάνημα να καθαρίσει τη γέφυρα. Δυστυχώς ιεραρχήσατε λάθος τις ανάγκες του χωριού, αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων και βάλατε τους συμπολίτες μας σε μία μεγάλη ταλαιπωρία!».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr