Το ΠΑΣΟΚ και οι επαρχίες του

Η κάλπη του ΠΑΣΟΚ έβγαλε πολλά περίεργα. Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι όπως και στις εθνικές εκλογές, αλλά και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει κόμμα επαρχίας.

Η επαρχία είναι που έδωσε την πρωτιά στο Νίκο Ανδρουλάκη, η επαρχία έδωσε έστω και οριακά τη πρόκριση στο δεύτερο γύρο στο Χάρη Δούκα. Οι φερόμενοι ως νικητές των εκλογών ήταν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στις εθνικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ στην Αττική κινήθηκε κάτω από το πανελλαδικό του ποσοστό και σε κάποιες περιπτώσεις κάτω και από το ΚΚΕ. Ωστόσο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Αττική είχαν σε μεγαλύτερη προτίμηση το Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου. Κέρδισε… όμως η επαρχία.

Και αυτό το χάσμα φαίνεται και σε άλλα επίπεδα. Ακόμη και στο κοινοβουλευτικό. Για παράδειγμα, η γραμμή του Νίκου Ανδρουλάκη, παρά το γεγονός ότι αντλεί τη δύναμή του από την επαρχία, ήταν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, όμως 10 βουλευτές του κόμματος απείχαν, καθώς φοβήθηκαν τις επαρχίες του. Οι επαρχίες βέβαια προχθές δεν έδειξαν να επηρεάζονται από αυτό τόσο πολύ και έδωσαν προβάδισμα, έστω και μικρό, όπως συνέβη στην Αιτωλοακαρνανία, στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr