«Επιτελικό»… μπάχαλο: Στον «αέρα» το ΔΣ στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

«Επιτελικό»… μπάχαλο… επικρατεί στον τομέα της Υγείας ακόμη και σε διοικητικό επίπεδο… Εξάλλου, σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας το μπάχαλο είναι διαχρονικό.

Προ ημερών και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την παράταση της θητείας της διοικήτριας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένης Φιλιπποπούλου, παράταση που δίνεται έως ένα χρόνο και μέχρι την επιλογή νέου διοικητή με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, που πλέον υπάρχει.

Το ζήτημα όμως είναι ότι η κα Φιλιπποπούλου είχε διοριστεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για τριετή θητεία με σχετικό ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί στις 28 Μαΐου του 2021. Πράγμα που σημαίνει ότι τυπικά η θητεία της έληξε από το Μάιο του 2024. Από τις 29 Μαΐου λοιπόν μέχρι τος 4 Οκτωβρίου, που δίνεται η παράταση στη θητεία της διοικήτριας, οι αποφάσεις που έχουν παρθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι άραγε νόμιμες; «Παρατείνουμε, από λήξεώς της τη θητεία», λέει βέβαια η σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, ωστόσο αναρωτιέται κανείς πόσο δύσκολο ήταν άραγε για το…. επιτελικό Κράτος να δοθεί η παράταση εγκαίρως.

Ένα παρόμοιο όμως πρόβλημα φαίνεται ότι ισχύει ακόμη και σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο συνολικά των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας. Το ΔΣ απαρτίζεται εκτός από το διοικητή, υποδιοικητή, τους εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών και κάποιους ακόμη υπηρεσιακούς παράγοντες και από τρεις πολίτες που τοποθετούνται απευθείας από το Υπουργείο και συνήθως είναι «εκπρόσωποι» των τοπικών βουλευτών του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Η σχετική συγκρότηση του ΔΣ για τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου είχε γίνει με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 4 Μαΐου του 2022 και η θητεία είναι διετής. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει υπάρξει νέο ΦΕΚ αναφορικά με το ΔΣ του νομικού προσώπου του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.

Υφίσταται λοιπόν σήμερα ΔΣ στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας ή όχι; Παίρνονται αποφάσεις από το ΔΣ ή τα πάντα «τρέχουν» με αποφάσεις του διοικητή; Και αν παίρνονται αποφάσεις είναι νόμιμες αυτές; Τέτοια ερωτήματα δεν έπαιρνε να τίθενται εάν όντως υπήρxε «επιτελικό κράτος» ή εάν θέλαμε πολύ περισσότερο να μιλάμεγια το μετασχηματισμό του Κράτους στην ψηφιακή εποχή… Όμως τελικά στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα αυτονόητο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr