Το σημείο της αδικίας σε βάρος των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Δυτικής Ελλάδας

Που ποντάρει η προσφυγή των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Δυτικής Ελλάδας

Νόμιμα και εμπρόθεσμα κατατέθηκε το ενεργειακό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των φορέων της περιοχής, υποστήριξε ο Νεκτάριος Φαρμάκης  στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως εξήγησε στα μέσα του 2022 η Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας με βάση το τότε ισχύον θεσμικό πλαίσιο είχε την προτεραιότητα για να πάρει όρους σύνδεσης, καθώς βρίσκονταν στη δεύτερη θέση τα σχέδια με φωτοβολταϊκά -σαν το δικό της- αμέσως μετά τα βιορευστά, τα οποία ωστόσο είναι πολύ λίγα, πράγμα που σήμαινε ότι επί της ουσίας το σχέδιο είχε σχεδόν την πρώτη προτεραιότητα. Ωστόσο το μπαλάκι μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ για το ποιος θα έδινε τους όρους σύνδεσης επέφερε καθυστέρηση, με αποτέλεσμα ακολούθως να αλλάξει με Υπουργική Απόφαση η προτεραιότητα. «Και μετά σου λέει περίμενε δεν έχω ενεργειακό χώρο» είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης εκτιμώντας ότι η αλλαγή στις προτεραιότητες δεν θα έπρεπε να επηρεάσει το αίτημα των φορέων της περιοχής που προηγήθηκε.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν τύχη τα ένδικα μέσα των φορέων της περιοχής. Γιατί επί της ουσίας καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου. Ίδωμεν…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr