Κ. Πιστιόλας: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις της ΔΕΥΑ

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναφορές συνδημοτών, που το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς οι φωνές διαμαρτυρίας έρχονται με ένταση από κάθε κατεύθυνση, η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» καλεί τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου να πάρει πίσω τις παράλογες αυξήσεις που επέβαλε στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ.

Ο επικεφαλής, Κώστας Πιστιόλας, επισημαίνει σε δήλωσή του τα εξής:
«Θα θέσουμε εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, εκτιμώ ότι η παράταξη της πλειοψηφίας έχει τη δυνατότητα, γνωρίζοντας καλά και η ίδια την οδυνηρή για αυτή πραγματικότητα, να αναγνωρίσει το λάθος της και να το διορθώσει. Σήμερα!

Οι λογαριασμοί των 200, των 500 και των 900 ευρώ σε φτωχά νοικοκυριά που με δυσκολίες αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν, είναι κατάσταση μη ανεκτή. Ήδη σε πολλές κοινότητες έχει δημιουργηθεί η σχετική κοινωνική αναστάτωση. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής μας, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της αγανάκτησης συνδημοτών, που δηλώνουν παντελή αδυναμία να ανταποκριθούν. Η ελάχιστη ευαισθησία απ’ την πλευρά της δημοτικής αρχής επιβάλει την επαναφορά στη λογική και την χωρίς δεύτερη σκέψη αποκατάσταση της ανωμαλίας που η ίδια δημιούργησε, όταν ξεδίπλωσε, λίγο μετά τις εκλογές, την κρυφή προεκλογική της ατζέντα, όπως και τότε είχα καταγγείλει. Καλόπιστα, θα δεχθώ ότι υπήρξε κακός υπολογισμός και χωρίς σκοπιμότητα λάθος. Αρκεί αυτό το λάθος να διορθωθεί.

Υπενθυμίζω και επιμένω ότι σε περιοχές που υδρεύονται με φυσική ροή, όπως π.χ. στις Δημοτικές Ενότητες Παρακαμπυλίων, Παραβόλας, Παναιτωλικού) και σε περιοχές όπου υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ύδρευσης – αποχέτευσης και όπου το κόστος για τη λειτουργία της ΔΕΥΑ είναι μικρό, όπως π.χ. στις Δημοτικές Ενότητες Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου, όχι μόνο οι αυξήσεις θα πρέπει να ακυρωθούν, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στα παλιά τιμολόγια για τους δημότες.

Υπενθυμίζω, επίσης, ότι σε πρόσφατη ηλεκτρονική καταγραφή απόψεων, στο πλαίσιο αυτών που έχει καθιερώσει η παράταξή μας, η ΔΕΥΑ Αγρινίου ήταν μακράν η υπηρεσία με τις περισσότερες αρνητικές γνώμες. Εκτιμώ, ότι η εφαρμοζόμενη απ’ τη Δημοτική Αρχή πολιτική, ρίχνει νερό στο μύλο της ιδιωτικοποίησης, αφού οδηγεί την Επιχείρηση σε κοινωνική απαξία και καθιστά τους τους δημότες ευάλωτους σε μελλοντικούς «σωτήρες», που αναμφίβολα, αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν.

Τέλος, δεν μπορώ να μην επισημάνω πως είναι αδιανόητο μικρά χωριά, κατά κύριο λόγο εγκαταλελειμμένα, δίπλα από τις λίμνες μας ή τον Αχελώο, που ο δήμαρχος συμφώνησε, άγνωστο με ποια εξουσιοδότηση, να εκτραπεί για την ύδρευση των Αθηνών (λίμνη Κρεμαστών), με αντισταθμιστικά που επίσης μόνον ο ίδιος γνωρίζει, να τιμολογούνται για υπηρεσίες που δεν απολαμβάνουν, πιο ακριβά από μεγαλουπόλεις. Είμαι βέβαιος ότι το κύμα διαμαρτυρίας έχει ταρακουνήσει τη Δημοτική Αρχή και αναμένω τις δικές της διορθωτικές του λάθους τις κινήσεις».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr