Κακουργηματική δίωξη για το τροχαίο στον κόμβο του ΔΑΚ Αγρινίου

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr στον υπαίτιο του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 14.10 στον κόμβο του ΔΑΚ Αγρινίου και είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό ενός 28χρονου δικυκλιστή. Ο 28χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείο Καλαμάτας και η κατάσταση της υγείας του παραμένει ακόμη πολύ κρίσιμη.

Όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων σχηματίζεται δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια, κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ασκήθηκε εκτός αυτού και δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη. Η κατηγορία αυτή με το νέο ποινικό κώδικα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και έχει επαπειλούμενη ποινή την κάθειρξη έως 10 έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το δικυκλιστή φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και έτσι προέκυψε η συγκεκριμένη δίωξη.

Αρκετοί κόμβοι και διασταυρώσεις όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά σε πολλές πόλεις της χώρας, μπορεί να έχουν μια οποιαδήποτε επικινδυνότητα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κόμβος στο ΔΑΚ Αγρινίου έχει συζητηθεί κατά καιρούς πως χρειάζεται παρέμβαση για την αναβάθμιση της ασφάλειας του. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει σε ένα οποιοδήποτε σημείο του οδικού δικτύου προβλήματα με τη συντήρηση του δρόμου ή τη σήμανση, υπάρχει και εξόφθαλμη υπαιτιότητα ορισμένων οδηγών. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου ήρθε και η αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, που υπό προϋποθέσεις (π.χ. αν ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ή αν παραβιάσει το κόκκινο) κάνει τη δίωξη κακουργηματική. Μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις αν υπάρξει θάνατος σε ένα τροχαίο ατύχημα η ποινή μπορεί να φτάσει ακόμη και τα ισόβια.

Αυτό που θα άξιζε περισσότερο να αποτελέσει σημείο προβληματισμού με αφορμή το περιστατικό αυτό είναι ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για τον 28χρονο τραυματία, ούτε και στα όμορα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Δυστυχώς τα τροχαία ατυχήματα δεν πρόκειται να σταματήσουν με το… μαχαίρι. Τουλάχιστον όμως όταν υπάρχει μετά από ένα τροχαίο ένας πολυτραυματίας που χρειάζεται άμεσα διασωλήνωση και νοσηλεία σε ΜΕΘ, να υπάρχουν και σε σχετικά κοντινές αποστάσεις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr