Τροχαίο στο κόμβο του ΔΑΚ: Ελεύθερος με όρους ο υπαίτιος – Συμβατή με εγκεφαλικό θάνατο η κλινική εικόνα του 28χρονου

Απολογήθηκε σήμερα ο 32χρονος οδηγός του οχήματος, που φέρεται να προκάλεσε το σοβαρότατο τροχαίο στο κόμβο του ΔΑΚ Αγρινίου το βράδυ της Δευτέρας 14/10 και είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό ενός 28χρονου δικυκλιστή.

Όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων σχηματίζεται δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια, κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ασκήθηκε εκτός αυτού και δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη. Η κατηγορία αυτή με το νέο ποινικό κώδικα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και έχει επαπειλούμενη ποινή την κάθειρξη έως 10 έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το δικυκλιστή φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς (και συγκεκριμένα να προσπέρασε αυτοκίνητα από δεξιά για να στρίψει αριστερά) και έτσι προέκυψε η συγκεκριμένη δίωξη.

Ο 32χρονος μετά την απολογία του ενώπιον των Δικαστικών Αρχών του Αγρινίου αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου Χρήστος Τσιμπούκης μιλώντας στη ΑγρίνιοCulture.gr μετά την απολογία του εντολέα του δήλωσε πως «εντοπίστηκαν και αναδείχθηκαν αρκετές ελλείψεις στο συλλεγέν προανακριτικό υλικό και οι οποίες οδηγούν κατ΄επέκταση σε έλλειψη ισχυρών ενδείξεων στο συγκεκριμένο στάδιο της κύριας ανάκρισης για την αυστηρή ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου».

Όσον αφορά τον 28χρονο μοτοσυκλετιστή υπενθυμίζεται ότι τελικά διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου ούτε και στα όμορα Νοσοκομεία. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρισιμότατη κατάσταση καθώς ο τραυματισμός του ήταν σοβαρότατος με βαριές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις και δυστυχώς σύμφωνα με πληροφορίες η κλινική του εικόνα είναι συμβατή με εγκεφαλικό θάνατο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr