Γ. Παπαναστασίου: Αναξιόπιστο το ΥΠΕΝ στις συζητήσεις που κάνουμε

Για το συνέδριό της ετοιμάζεται η Κεντρική Ένωση των Δήμων σε λίγες εβδομάδες από τώρα και περιμένει μεγαλύτερη ανταπόκριση από την πλευρά της Κυβέρνησης σε μια σειρά από «ανοικτά» θέματα.

Και στο επικείμενο συνέδριο οι αυτοδιοικητικοί ποντάρουν πως θα κερδίσουν κάτι, διαφορετικά αργά ή γρήγορα οι Δήμοι θα πάνε σε κινητοποιήσεις και ήδη αρκετοί Δήμαρχοι «κρατιούνται» για να μην κλείσουν τους Δήμους πριν το συνέδριο.

Στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ο β’ αντιπρόεδρός της και Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου θέλοντας να καταδείξει την κρισιμότητα του συνεδρίου ανέφερε πως «η ΚΕΔΕ είμαστε όλοι μας, η ΚΕΔΕ είναι το συνέδριο. Δεν μου αρέσει η λογική κάποιων συναδέλφων τι κάνει η ΚΕΔΕ για αυτό και τι κάνει για το άλλο».

Ουσιαστικά το μήνυμά του προς την Κυβέρνηση ήταν και τα υπόλοιπα Υπουργεία να μιμηθούν το Υπ. Εσωτερικών… «Έχουμε το Υπουργείο Εσωτερικών που μας καταλαβαίνει και προσπαθεί και φτάνει στο σημείο να ξύνει τον πάτο του βαρελιού για να βρεθούν κάποια χρήματα. Έχουμε όμως το Υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που μερικές φορές κωφεύουν και από την άλλη έχουμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δεν μας ακούει καθόλου και είναι αναξιόπιστος στη συζητήσεις που κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου φέρνοντας το παράδειγμα του νέου οικοδομικού κανονισμού του προγράμματος «Απόλλων» και το σχέδιο για τις συγχωνεύσεις στις ΔΕΥΑ. «Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να τα δουν άνθρωποι που γνωρίζουν και δεν τα γνωρίζει κανείς περισσότερο από εμάς που ζούμε τα προβλήματα» ανέφερε καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr