Παναιτωλικός: Οταν έλεγαν τον Τσάβες κοντό, εκείνος «απάντησε» με σκληρή δουλειά

Ο Λούκας Τσάβες πραγματοποίησε στο Περιστέρι ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση υπερασπιζόμενος την εστία του Παναιτωλικού και ο Αργεντινός πορτιέρε εξιστόρησε πριν από μερικά χρόνια πως τον «πείσμωσαν» τα όσα λέγονταν για το ύψος του και ότι λόγω αυτού δεν θα παίξει ποτέ σε υψηλό επίπεδο.

Το «Panetolikos Express» πέρασε και από το Περιστέρι, καθώς τα «καναρίνια» επικράτησαν 2-0 του Ατρόμητου και πλέον εδραιώθηκαν ψηλά στην κατάταξη.Η ομάδα πατάει γερά στα πόδια της και όπως ισχύει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις τα πάντα ξεκινούν από τον «άσο», όπου στην προκειμένη περίπτωση κυριαρχεί η μορφή του Λούκας Τσάβες.

Ο Αργεντινός υπέγραψε στο club στις αρχές του έτους, στις 9 Ιανουαρίου για την ακρίβεια, με τη μορφή του διετή δανεισμού από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, λίγο αργότερα καθιερώθηκε κάτω από τα γκολπόστ και λογίζεται πια ως μία από τις πλέον value for money προσθήκες στην εγχώρια Stoiximan Super League.

Από την πρώτη στιγμή έδειξε σταθερότατος και προσφέρει στην άμυνα του club την απαραίτητη ηρεμία και «ασφάλεια», ενώ δεν είναι τυχαίο πως ήταν εκ των πρωταγωνιστών της περσινής εξαιρετικής τους πορείας στα Play Out, όπου ο σύλλογος εξασφάλισε την παραμονή του. Με κορωνίδα όλων την παρουσία του κόντρα στον Ατρόμητο και το 1-0 που νίκησε ο σύλλογος και έτσι έμεινε (και) μαθηματικά.

Φέτος συνεχίζει στο ίδιο και ακόμη καλύτερο τέμπο και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα βρίσκεται σήμερα (20/10) που ξημέρωσε στη 2η θέση της κατάταξης, έστω και στην ισοβαθμία και με αγώνα παραπάνω. Ομως είναι εκεί και στο Αγρίνιο διατηρούν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται…

«Μου έλεγαν πως δεν θα παίξω ποτέ στην πρώτη κατηγορία γιατί ήμουν κοντός. Εμαθα να το χρησιμοποιώ αυτό ως λόγο για να πετύχω»

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι πως παρότι δεν τον λες πρώτο μπόι αφού βλέπει τον κόσμο από τα 181 εκατοστά που δεν είναι σύνηθες ύψος για πορτιέρε, παρουσιάζεται πάρα πολύ καλός και στα ψηλά και τα χαμηλά, ενώ βοηθά τα μέγιστα και όταν η μπάλα τσουλάει στο χορτάρι (σ.σ. για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά και ο Λουίτζι Τσέναμο, προπονητής τερματοφυλάκων του Παναιτωλικού).

Μάλιστα ο ίδιος όταν πριν από μερικά χρόνια ρωτήθηκε σχετικά από media της πατρίδας του για πώς επέλεξε να γίνει γκολκίπερ παρότι η σωματοδομή του δεν τον «βοηθά», απάντησε αφοπλιστικά πως επί της ουσίας «χρησιμοποίησε» αυτό το κατά του στοιχείο ώστε να δουλέψει σκληρά και να βελτιωθεί σε όλους τους επιμέρους τομείς.

Σε ελεύθερη μετάφραση τον πείσμωσε δηλαδή. «Μου έλεγαν πως δεν θα παίξω ποτέ στην πρώτη κατηγορία γιατί ήμουν κοντός. ‘Αποκρούει καλά, όμως…’. Ετσι ανέφεραν. Εμαθα να το χρησιμοποιώ αυτό ως λόγο για να πετύχω. ‘Μου λέτε πως δεν θα τα καταφέρω, αλλά εγώ θα πετύχω’. Ετσι σκεφτόμουν. Ηθελα να τους δείξω πως το ύψος δεν είναι εμπόδιο. Ολα αυτά με έκαναν πιο δυνατό ως χαρακτήρα. Ηθελα να αποδείξω πως παρότι δεν είμαι ψηλός μπορώ να γίνω καλός τερματοφύλακας», σχολίασε και έτσι εργάστηκε σκληρά και πολύ.

Εστίασε σε τομείς όπως η αλτικότητα, η έκρηξη και η τεχνική με σκοπό να παίζει (και) με τα πόδια, κάτι που του επέτρεψε να εμφανιστεί με επιτυχία σε υψηλό επίπεδο.

Ο 29χρονος αποδυκνείεται λίρα εκατό και βοηθά τα μέγιστα σε μία θέση με πολλές ιδιαιτερότητες. Ας μην ξεχνάμε πως ο τερματοφύλακας είναι «μόνος» του και κάθε λάθος του ισοδυναμεί, στις περισσότερες των περιπτώσεων, με παραβίαση της εστίας του.

Ως τρόπο τινά «μέντοράς» του λογίζεται ο μεγαλύτερος αδερφός του που ήταν πορτιέρε σε ερασιτεχνικό επίπεδο και ο Τσάβες τον έβλεπε εν δράση. Ετσι αποφάσισε να βαδίσει στα χνάρια του, ενώ μεγάλο plus ήταν πως «σκληραγωγήθηκε» από μικρός, καθώς μεγάλωσε σε μία «δύσκολη» γειτονιά όπου παρατηρούνταν έντονη εγκληματικότητα, ωστόσο ξέφυγε από τις κακές παρέες χάρις στην μπάλα, αν και παιδί του άρεσε να παίζει πολύ και με μπίλιες! Γειτονάκι του δε είναι ο διεθνής συμπατριώτης του Τιάγκο Αλμάντα, που αγωνίζεται τώρα στην Μποταφόγκο.

Ο 29χρονος λοιπόν προσέθεσε χθες στον λογαριασμό του ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση και το ματς του Περιστερίου θα κυλούσε εντελώς διαφορετικά, εάν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό δεν έλεγε «όχι» στον Μακάνα Μπακού στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Η επέμβασή του αυτή, όπως φυσικά και η εν γένει εμφάνισή του, ήταν από τα πλέον κομβικά στοιχεία ώστε να φύγει ο Παναιτωλικός με τους υπερπολύτιμους τρεις πόντους και να συνεχίζει να ονειρεύεται…Οσο για τον ίδιο; Το ότι έγινε πρόσφατα πατέρας άλλαξε άρδην τη ζωή του και το μόνο που σκέφτεται είναι η φαμίλια του και η πανέμορφη κόρη του.

Ο Λούκας Τσάβες στη σεζόν
Αγώνες: 8
Γκολ παθητικό: 5
Clean Sheet: 4
Επεμβάσεις: 56
Αποκρούσεις: 28

πηγή :gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr