Έχουν παιδίατρο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου;

Ακάλυπτοι από παιδίατρο φαίνεται πως έχουν μείνει τις τελευταίες ημέρες οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αγρινίου.

Ως γνωστόν βάσει του κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι υποχρεωτικό για το φορέα που λειτουργεί παιδικούς σταθμούς να έχει συμβεβλημένο παιδίατρο για την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών.

Το νομικό πρόσωπο του Δήμου Αγρινίου, που είχε την ευθύνη των παιδικών σταθμών, η ΚΟΙΠΑ, από πέρυσι το καλοκαίρι είχε συμβληθεί με ιδιώτη παιδίατρο για το διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου του 2023 έως 31 Σεπτεμβρίου του 2024.Όμως μετά την κατάργηση της ΚΟΙΠΑ, ως αυτόνομου νομικού προσώπου, ο Δήμος Αγρινίου φαίνεται ότι δυσκολεύεται να πράξει πολύ βασικά και αυτονόητα πράγματα. Έτσι αυτό το διάστημα του Οκτωβρίου επισήμως δεν φαίνεται πουθενά πως οι παιδικοί σταθμοί καλύπτονται από παιδίατρο…

Όταν είναι γνωστό από πέρυσι ότι η σύμβαση με τον παιδίατρο λήγει στις 31 Σεπτεμβρίου, τι εμποδίζει άραγε να μην υπάρχει νέα σύμβαση με τον ίδιο ή άλλο παιδίατρο από 1ης Οκτωβρίου; Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει ένας έγκαιρος προγραμματισμός; Μάλλον δεν υπάρχουν δικαιολογίες….

Υπενθυμίζεται πως ο παιδίατρος έχει τις ακόλουθες υποχρεώσεις: α) Εξετάζει ανά 15 ημέρες τα παιδιά και παρακολουθεί την ανάπτυξή τους, σημειώνοντας τις παρατηρήσεις του/ της στην ατομική καρτέλα κάθε παιδιού. β) Παρακολουθεί, συνεργαζόμενος/η με τον/την Κοινωνική Λειτουργό και τον/την Ψυχολόγο, εφόσον υπηρετούν, την ψυχοσωματική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών. γ) Εισηγείται για τη δυνατότητα επιστροφής στο Σταθμό παιδιού που απουσίασε από σοβαρή ασθένεια, με βάση το ιατρικό πιστοποιητικό που προσκομίζεται από τους γονείς και την προσωπική του εξέταση. δ) Υποδεικνύει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υγιεινή των παιδιών και για την υγειονομική κατάσταση των Σταθμών. Διατηρεί σε κάθε Σταθμό πρόχειρο φαρμακείο και για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό πρέπει να σπεύδει για την παροχή των υπηρεσιών του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr