Η «Ελλάδα 2.0» σε κρίση πολιτικής προστασίας στο Σχίνο

Ελλάδα δύο τελεία μηδέν! Και για να το οπτικοποιήσουμε Ελλάδα 2.0. Από ποιον χάνουμε με σκορ 2-0 δεν είμαι απολύτως βέβαιος, αλλά μάλλον χάνουμε από την χειρότερη εκδοχή του εαυτού μας συνολικά ως Πολιτεία.

Η ιστορία με το Σχίνο που είναι σχεδόν αποκλεισμένος από τα πυροσβεστικά οχήματα μετά την κατασκευή μέρους του δρόμου «Αγρίνιο – Καρπενήσι» είναι χαρακτηριστική. Γιατί, σε αυτή τη χώρα πριν αφομοιώσουμε τον όρο κλιματική αλλαγή έχουμε θρηνήσει θύματα που εγκλωβίστηκαν στα χωριά από τις πυρκαγιές (Ηλεία 2007).

Αλλά το Υπουργείο Υποδομών ζει στο δικό του κόσμο, στο δικό του παράλληλο σύμπαν. Γιατί, όταν είναι να χαράξουν ένα νέο δρόμο παίρνουν το γεωφυσικό χάρτη της χώρας μόνο και μόνο για να ξέρουν που θα φτιάξουν μια γέφυρα, γιατί διαφορετικά είναι ικανοί να οδηγήσουν ένα νέο δρόμο μέσα στο ποτάμι- και δεν κοιτούν αν υπάρχουν πόλεις, χωριά και οικισμοί. Έτσι δεν χάραξαν και την Ιόνια Οδό; Κοτζάμ αυτοκινητόδρομος και έγινε απλώς για να μπορεί να πας γρήγορα στα Γιάννενα, η Αιτωλοακαρνανία και οι ενδονομαρχιακές μετακινήσεις σε ένα μήκος 120 χιλιομέτρων λίγη ωφέλεια είδαν από την Ιόνια Οδό με τη συγκεκριμένη χάραξη και με τους κόμβους που… δεν έγιναν.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr