Nα μιλάμε για μεταφορά και όχι για εκτροπή μας υποδεικνύουν οι Θεσσαλοί

Τα ξυπνιτζίδικα των Θεσσαλών φτάνουν μέχρι τα βαφτίσια της εκτροπής του Αχελώου

Καθένας κοιτάει τη δουλειά του και το συμφέρον του. Αναμενόμενο λοιπόν είναι από τη στιγμή που η Κυβέρνηση έδωσε την πάσα με την εντολή της στους μελετητές των Σχεδιών Διαχείρισης Λεκανών Απορροής των Ποταμών να συμπεριλάβουν την εκτροπή του Αχελώου, οι Θεσσαλοί πλέον να απαιτούν την εκτροπή εδώ και τώρα.

Όμως αυτά τα ξυπνιτζίδικα κόλπα των Θεσσαλών δεν πιάνουν. Τάχα ζητούν κάτι “αθώο”, την εφαρμογή των Σχεδίων Διαχείρισης, που εκ πρώτης όψεως και μάλιστα για κάποιον που αγνοεί βασικές πτυχές του προβλήματος, φαίνεται λογικό. Όμως παραβλέπουν οι Θεσσαλοί ότι η μερική εκτροπή 250 εκατ. κυβικών μέτρων ετησίως από τον Αχελώο στη Θεσσαλία προβλέπεται ως συμπληρωματικό μέτρο. Ας γίνουν λοιπόν όλα τα προηγούμενα που προτείνονται για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και μετά συζητάμε ενδεχομένως για το Αχελώο.

Πάντως οι φορείς της Θεσσαλίας –κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται και στον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα- έπαθαν ΣΥΡΙΖΑ…. Στο ψήφισμα που έβγαλαν προχθές ζητούν να μιλάμε για τη μεταφορά και όχι εκτροπή νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία. Πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «βαφτίσει» την Τρόικα «θεσμούς» και πλέον μπορούσε να συνομιλεί μαζί τους, έτσι και οι Θεσσαλοί «βαφτίζουν» την εκτροπή μεταφορά. Δηλαδή, να μην μπορούμε εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες να κάνουμε και το γνωστό λογοπαίγνιο για την «εκτροπή της λογικής»… Μεταφορά του παραλόγου, πως σας φαίνεται βρε λεβέντες εκεί στη Θεσσαλία;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr