Ομολογία αποτυχίας Σταϊκούρα (;)

Η «επίσκεψη»

Η λέξη «επίσκεψη», δε λέω, χρησιμοποιείται στη γλώσσα των πολιτικών, αλλά δεν την καταλαβαίνω όταν ένας Υπουργός σκοπεύει να κάνει… επίσκεψη στην εισαγγελία. Γιατί έτσι το παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Θα επισκεφθεί, λέει, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη, με αντικείμενο την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Οι δύο αναγνώσεις…

Αφήνω ασχολίαστο, διότι δεν αντέχει κριτικής, ότι η κα Αδειλίνη θα ερευνήσει τα περί… ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών. Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση υποθέτω ότι δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Και υποθέτω, διότι στο Υπουργείο που μίλησα, δεν θέλησαν να διευκρινίσουν κάτι. Ή ότι πάει να προλάβει καταστάσεις… Ειδικά με τις απευθείας αναθέσεις. Ή ότι στον σιδηρόδρομο η κατάσταση πλέον άπτεται των ποινικών ευθυνών.

Τι απέγιναν τα 18 μέτρα;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι όμως μια “ομολογία” αποτυχίας. Δεν καταλαβαίνω αλλιώς πως ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, καθώς πλέον κατά τύχη δεν έχουμε κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα στη χειρότερη, δεν μπορεί να λυθεί από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.
Και όταν κάποιος δεν έχει λύσεις δεν πετά την μπάλα στην κερκίδα. Δηλαδή στην Εισαγγελέα. Εκτός και αν κάποιος δεν τον αφήνει να εφαρμόσει αυτές τις περίφημες 18 παρεμβάσεις που με τόσο αισιοδοξία ανέφερε προ ολίγου καιρού στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση βλέπω εξελίξεις… και πολιτικές και νομικές.

πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr