Yπογραφές σε έργα εκσυγχρονισμού των ΤΟΕΒ Λεσινίου, Κατοχής και Νεοχωρίου

6,6 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και των ενεργειακή αναβάθμιση

Στην υπογραφή τριών συμβάσεων συνολικού ύψους 6,6 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Λεσινίου, Κατοχής και Νεοχωρίου προχώρησε σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη και του Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών, Βασίλη Γιαννόπουλου, αλλά και με τη συμμετοχή των Πρόεδρων των ΤΟΕΒ Λεσινίου Πάνου Γκάτση, Κατοχής, Αριστοτέλη Μεταξούλη, Νεοχωρίου, Μάκη Μακρή και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.

Οι παρεμβάσεις, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι οι εξής:
«Aναβάθμιση υφιστάμενων αρδευτικών υποδομών και ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχειρίσης-τηλεμέτρησης, με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, στον ΤΟΕΒ Λεσινίου», με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο του αφορά σύστημα συγκέντρωσης πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου, αυτοματισμού, διαχείρισης και επεμβάσεως στη λειτουργία του δικτύου που αποτελείται από τα εξής μέρη:
Ένα σύστημα συγκέντρωσης πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου και διαχείρισης λειτουργίας τουδικτύου που αποτελείται από τέσσερις Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου οι οποίοι θα εγκατασταθούνσε αντίστοιχα αντλιοστάσια/ δεξαμενές καθώς και 382 συστήματα άρδευσης με προπληρωμένη κάρτα στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου του Δήμου
Έναν Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) που στοχεύει στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις τοπικές εγκαταστάσεις και στη συνολική επεξεργασία τους με σκοπό την ενεργειακή διαχείριση του συστήματος, την άμεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, την ανάλυση δεδομένων για διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης, την υποστήριξη αποφάσεων και κανόνων λειτουργίας των υδατικών πόρων.
Δίκτυο επικοινωνιών για την τηλεπικοινωνία των Τοπικών Σταθμών Ελέγχου αλλά και των συστημάτων άρδευσης με προπληρωμένη κάρτα με τον ΚΣΕ αποτελούμενο από το απαραίτητο υλικό και λογισμικό επικοινωνίας.
Αναβάθμιση του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

«Σύστημα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης αντλιοστασίων αποστράγγισης και άρδευσης ΤΟΕΒ Κατοχής» με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται:
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Τοπικών Σταθμών Άρδευσης (ΤΣΑ) στο αποστραγγιστικό αντλιοστασίου D4, ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και στα τέσσερα αντλιοστάσια Άρδευσης Α1/8, Α2/8, Α3/8 και Α4/8 για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη) στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου του Δικαιούχου.
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου στο Δικαιούχο. Στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και εγκαταστάσεις εξοπλισμού και λογισμικών του συστήματος τηλεελέγχου- τηλεχειρισμού, καθώς και η ενσωμάτωση των Τοπικών Σταθμών Άρδευσης σε μία ενιαία βάση λήψης των σημάτων.
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού μέτρησης και τηλεμετάδοσης αγρό- μετεωρολογικών παραμέτρων με σκοπό την υποβοήθηση μετάβασης από την συμβατική μορφή διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην γεωργία ακριβείας και κυρίως στον τομέα της άρδευσης για την εξοικονόμηση αρδευτικού νερού.

«Εκσυγχρονισμός – αναβάθμιση των αντλιοστασίων Α2/9α και Α4/9β του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου», με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ, έργο που περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού:
ενός Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ). Το σύστημα θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα από όλα τα Σημεία Ελέγχου.
δύο (2) Τοπικών Σταθμών Άρδευσης (ΤΣΑ) στο σύνολο των οποίων θα τοποθετηθεί νέος εξοπλισμός νέας γενιάς (αντλητικά συστήματα) υψηλού βαθμού απόδοσης και χαμηλότερης κατανάλωσης καθώς και οι σχετικοί ρυθμιστές στροφών (inverters). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί εξοπλισμός για την διαχείριση και μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την παρακολούθηση των κρίσιμων ενεργειακών δεικτών. Σε όλους τους Σταθμούς που απαιτείται θα εγκατασταθούν μετρητές παροχής (υδρομετρητές).

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr