Δικαίωση για τη Στεφανία και τον Άκη: Μετά από έξι χρόνια εκδικάστηκε το θανατηφόρο τροχαίο στο Νεοχώρι

Πέντε χρόνια και πέντε μήνες η ποινή στο κατηγορούμενο από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο

Σε 5 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος για το θάνατο της Στεφανίας Μουλαρά και του Άκη Κάκκου τον Οκτώβριο του 2018, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και οδηγούσε ο κατηγορούμενος έπεσε στον αύλακα άρδευσης στο Νεοχώρι Οινιαδών.

Η υπόθεση αρχικά εισήχθη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, το οποίο όμως έκανε δεκτή την ένσταση αναρμοδιότητας, που είχε καταθέσει ο δικηγόρος της οικογένειας της Στεφανίας, Χρήστος Τσιμπούκης, αναγνωρίζοντας ότι είχε αποδειχθεί η χρήση κάνναβης από τον κατηγορούμενο και πως έτσι έπρεπε η πλημμεληματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας να αναβαθμιστεί σε κακουργηματική. Σημειωτέον ότι με το Νέο Ποινικό Κώδικα σε τέτοιες περιπτώσεις με θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, όταν ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών η κατηγορία είναι «αυτόματα» κακουργηματική.

Μετά από αρκετές αναβολές και διακοπές η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο. Η δίκη αξίζει να σημειωθεί ότι στιγματίστηκε από αρκετές εντάσεις μεταξύ των οικογενειών των δύο θυμάτων και της πλευράς του κατηγορούμενου καθώς ο ίδιος και η υπεράσπισή του επέμειναν πως δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν οδηγούσε.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο την ποινή των 5 ετών και 5 μηνών φυλάκισης αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας ήταν η ενοχή χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο κατηγορούμενος πήρε και αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Στεφανίας Μουλαρά, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, δήλωσε : «Από όταν μου δόθηκε η εντολή εκπροσώπησης της οικογένειας της αδικοχαμένης Στεφανίας και συγκεκριμένα αφότου είχε παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, από την πρώτη δηλαδή στιγμή εντόπισα τη στοιχειοθέτηση της κακουργηματικής πράξης, που περιγράφεται στις ειδικές διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών. Σε συνεννόηση με τους εντολείς μου προβλήθηκε ένσταση αναρμοδιότητας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας η οποία έγινε δεκτή και παραπέμφθηκε η υπόθεση με αναβαθμισμένη την κατηγορία στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Το μόνο σχόλιο από πλευράς των υποστηριζόντων της κατηγορίας είναι ότι πράγματι η εν λόγω απόφαση αποτελεί μία πρώτη δικαίωση για τη Στεφανία και τους συγγενείς της, αλλά και εν τέλει και αποκατάσταση της ηθικής και νομικής τάξεως».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr