«Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»: Ζητούνται απαντήσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της Αιτωλοακαρνανίας

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε Δυτική Ελλάδα», με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, καταθέτει τρεις σημαντικές ερωτήσεις που θα συζητηθούν στην επερχόμενη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, η οποία θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου 2024. Οι ερωτήσεις επικεντρώνονται σε καίρια ζητήματα για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στην πρόληψη και αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, την ανάπτυξη και αξιοποίηση σημαντικών δημόσιων έργων και την ανασυγκρότηση κρίσιμων περιοχών που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε Δυτική Ελλάδα» ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Ελλάδας.

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες της 5ης Οκτωβρίου 2024, οι οποίες έπληξαν σοβαρά περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όπως η Στράτος, το Ρίβιο, το Ξηρόμερο, ο Ίναχος και η Αμφιλοχία, ο περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Δημήτριος Μασούρας θέτει κρίσιμα ερωτήματα για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων. Το τραγικό γεγονός της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, καθώς και οι σοβαρές υλικές ζημιές, αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για άμεση δράση, σύμφωνα με τον κ. Μασούρα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος ζητά ενημέρωση για την ακριβή πρόοδο των έργων στις περιοχές γύρω από τους ποταμούς Αχελώο και Εύηνο, καθώς και για μικρότερα ρέματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ζητά επίσης λεπτομερή ενημέρωση για τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων, καθώς και για το συνολικό σχέδιο πρόληψης που αφορά περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr