Koμψά μεν, την… είπε δε, ο Παπαναστασίου στο Δούκα

Ο Δούκας, που το ‘χει εύκολο με τα παρακρατηθέντα, τα βρήκε σκούρα με Παπαναστασίου

Με ένα χιουμοριστικό φαινομενικά, αλλά και ρεαλιστικό τρόπο, ο Γιώργος Παπαναστασίου την… είπε –κατά το κοινώς λεγόμενο- στο Χάρη Δούκα κατά την τελευταία προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και παρ’ ολίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για το 2025 θα είναι 2,25 δισ. ευρώ, ενώ οι πόροι θα έπρεπε να ήταν 8,3 δισ. ευρώ.

«Αν είχες βγει αρχηγός, μπορεί να γινόσουν και Πρωθυπουργός να μας δώσεις και τα 8 δισ. που χρωστάει το Κράτος στην Αυτοδιοίκηση» του απάντησε ο Δήμαρχος Αγρινίου και β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ . Και πρόσθεσε ο Γ. Παπαναστασίου : «Αυτό όμως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και από τότε που θεσμοθετήθηκαν αυτά, πέρασαν πολλές Κυβερνήσεις, που όμως δεν μας τα έδωσαν».

Εντάξει, ο Χάρης Δούκας ακόμη μαθαίνει την Αυτοδιοίκηση, ενώ ο Γιώργος Παπαναστασίου -όσο να πεις – είναι παλιός στο κουρμπέτι και ξέρει. Ξέρει πως η ιστορία με τους παρακρατηθέντες πόρους από την Αυτοδιοίκηση πάει πολύ πίσω και αφορά όλες αυτές τις Κυβερνήσεις. Και ξέρει πως δεν βγαίνει ο λογαριασμός για να δοθούν μονομιάς τα οφειλόμενα δισεκατομμύρια στην Αυτοδιοίκηση. Θα είχε πλάκα λοιπόν, αν ο Χάρης Δούκας είχε εκλεγεί Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, άρα αν ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός και Δήμαρχος Αθηναίων ταυτόχρονα (σ.σ. είχε δηλώσει ότι θα παρέμενε στη Δημαρχία), να μας πει που θα έβρισκε τα 6 δισ. το χρόνο, δηλαδή σχεδόν τρεις ΕΝΦΙΑ, για να τα δώσει στην Αυτοδιοίκηση… Αυτό ήθελε να πει ο Γ. Παπαναστασίου στο Χάρη Δούκα, αλλά το έθεσε όσο πιο κομψά γίνονταν…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr