Έξαλλοι στο Καινούργιο με την 267% αύξηση της ΔΕΥΑ – Κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε κινητοποίηση καλούν ο Αγροτικός Σύλλογος Καινούργιου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου για τις υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΥΑ Αγρινίου. Η κινητοποίηση θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 31/10.

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Αγροτικός Σύλλογος Καινούργιου στις 23/10/2024, συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή μας, και συνολικά στον Δήμο Αγρινίου, με τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ.Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στις αρχές του χρόνου και κατά πλειοψηφία αποφάσισε εξωφρενικές αυξήσεις των τιμολογίων του νερού, που τώρα εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς. Στη Δημοτική Ενότητα Θεστιέων ξεπερνάνε και το 267% (!), ενώ δεν υπάρχει Δ.Ε. χωρίς αύξηση του τιμολογίου.

Η Δημοτική Αρχή επιστρατεύει διάφορα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την πρότασή της, η οποία πέρασε και μάλιστα χωρίς καμία τροποποίηση, που αποδεικνύει και την αποφασιστικότητά της για να υλοποιηθεί μια άκρως αντιλαϊκή επιλογή, αδιαφορώντας για προβλήματα που θα προκαλέσει στους δημότες, στις οικογένειές μας. Επικαλείται την αύξηση του ενεργειακού κόστους καθώς και του κόστους συντήρησης και διενέργειας νέων έργων. Ισχυρίζεται ότι με την πρότασή της προωθείται η εξομοίωση της τιμής του νερού για όλες τις Δ.Ε. Λες και εξομοίωση δεν μπορεί να υπάρξει προς τα κάτω, αλλά μόνο προς τα πάνω. Έφτασε μέχρι το αμίμητο επιχείρημα ότι οι αυξήσεις που προτεινόταν ήταν και αίτημα πάρα πολλών προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

Τσιμουδιά ότι για την αύξηση του ενεργειακού κόστους ευθύνονται το χρηματιστήριο ενέργειας, τα υπέρογκα κέρδη των ενεργειακών επιχειρήσεων, η «πράσινη ανάπτυξή» τους, που τελικά πληρώνουμε πανάκριβα, σε ρεύμα και νερό. Ούτε καν περνά από το μυαλό των διοικούντων να απαιτήσουν από την κυβέρνηση οι ΔΕΥΑ να πληρώνουν το ρεύμα στο κόστος παραγωγής του. Αδιαφορούν για τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών μας, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη της επιχείρησης ΔΕΥΑΑ. Οι αυξήσεις αυτές προστίθενται στον τριπλασιασμό του τέλους χρήσης αποχέτευσης στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ, που έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή από τις αρχές του 2022.

Για εμάς το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η ΔΕΥΑΑ προσφέρει κοινωνικό έργο και δεν πρέπει να λειτουργεί με εμπορικά κριτήρια. Θα πρέπει να παρέχει νερό με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι με βάση το κόστος και το κέρδος. Δε φτάνει η τεράστια ακρίβεια ακόμα και στα πιο βασικά ήδη διατροφής, τώρα χτυπιέται ξανά το εισόδημά μας και όλων των συγχωριανών μας!

Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!
Ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου καλούμε σε κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 5:30 μ.μ. έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αγρίνιο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Πάρτε πίσω τις αυξήσεις! Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα!

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr