Μονόδρομος τα δικαστήρια απέναντι στον κυβερνητικό τοίχο

Τρία στα τρία: Από τον Αχελώο, τις Ενεργειακές Κοινότητες μέχρι τα υπεράκτια αιολικά

Μετά την προσφυγή των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας στο ΣτΕ για τα αναθεωρημένα Σχέδια Διαχείρισης των Ποταμών που περιλαμβάνουν εκ νέου την εκτροπή του Αχελώου ως λύση για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και μετά τη διαφαινόμενη προσφυγή σε ένδικα μέσα από τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας για το ζήτημα των Ενεργειακών Κοινοτήτων και των όρων σύνδεσης για το ενεργειακό project στο κτήμα polder στο Μεσολόγγι, έρχεται μία ακόμη περίπτωση που οι φορείς της περιοχής καταφεύγουν σε νομικές ενέργειες για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Ο λόγος για υπεράκτια αιολικά στον Πατραϊκό Κόλπο που χωροθετούνται από την περιοχή δυτικά του Αντιρρίου μέχρι τις εκβολές του Ευήνου έξω από το Μεσολόγγι. Αυτό αποφασίστηκε σε προ ημερών σύσκεψη στη Ναύπακτο, όπου ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ενημέρωσε ότι ήδη γίνεται προετοιμασία ώστε να υπάρξουν νομικές προσφυγές.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η Αιτωλοακαρνανία συναντώντας τελικά έναν κυβερνητικό τοίχο σε διάφορα θέματα, αναγκάζεται μόνο με μέσω δικαστηρίων να διεκδικήσει τα όποια δίκαιά της…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr