Με πράξεις υποστηρίζονται οι ιδέες «έδειξε» ο Φαρμάκης

Και σε αυτή την ιστορία της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας», οφείλει κανείς να σταθεί ότι από το 2014 που πρωτοπαρουσιάστηκε η ιδέα από το Στ. Μπένο, όλες οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής, όπως ήταν αυτονόητο ήταν αναφανδόν υπέρ της υλοποίησής της.

Η στήλη θυμάται, για παράδειγμα, το Γιώργο Παπαναστασίου από το 2017 ή και νωρίτερα να λέει ότι όλοι πρέπει να ενστερνιστούν την ιδέα του Στ. Μπένου, καθώς αφορά ουσιαστικά όλη την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο τους δήμους, που έχουν τα πέντε αρχαία θέατρα, γιατί βγάζει προς τα έξω το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αιτωλοακαρνανίας και δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν.

Και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί υπέρ της ιδέας το είχε πιάσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του, ξεκινώντας την υλοποίησή της έστω τμηματικά σε πρώτη φάση –καθώς ήδη η περίοδος του ΕΣΠΑ «έτρεχε»- με την αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τρία αρχαία θέατρα σε Στράτο, Οινιάδες και Πλευρώνα εντάχθηκαν «πακέτο» στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας πριν καν ο Νεκτάριος Φαρμάκης συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Δείχνοντας έτσι ότι δεν ήταν μόνο στα λόγια υποστηρικτής της ιδέας του Στ. Μπένου.

Τώρα πάμε στο επόμενο στάδιο, για ένα ευρύτερο σχέδιο, καθώς εκτός από τους Δήμους στο project θα συμμετέχουν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr