Διαμαντόπουλος: Να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τα χρέη 1,3 εκατ. στην Κοινωφελή Επιχείρηση

Απόφαση για το διακανονισμό των χρεών ύψους χρέη 1,3 εκατ. από την Κοινωφελή Επιχείρηση προς τον ΕΦΚΑ αναμένεται να λάβει ο Δήμος Μεσολογγίου, αποδεχόμενος τις οφειλές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις κατά καιρούς διοικήσεις της Κοινωφελούς.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος έκανε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μέσω της οποίας κάνει λόγο για κακοδιαχείριση, εξηγώντας της συνέπειές της στους εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης και τους δημότες.

Στην ανάρτησή του ο Σπύρος Διαμαντόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει:
Σας ενημερώνουμε για μια σημαντική εξέλιξη που αφορά το χρέος των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέκυψε από τη διαχείριση του ΕΦΚΑ και της «αμαρτωλής» κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.
Όπως θα αποφασίσουμε την προσεχή Τρίτη, αναλαμβάνουμε την αναδοχή του χρέους και το διακανονισμό του, το οποίο οφείλεται σε παράλειψη απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών από τους αρμόδιους, οι οποίοι προέβησαν, σε παράτυπες προσλήψεις με αντάλλαγμα την ψήφο και διαχειρίστηκαν τα δημόσια χρήματα με σπατάλες και έλλειψη ελέγχου.

Συνέπειες για τους Εργαζόμενους και τους Δημότες
Η συνέπεια αυτών των ενεργειών είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος, ενώ εμείς, οι δημότες, θα κληθούμε να πληρώσουμε περίπου 30.000€ το μήνα για τα επόμενα χρόνια. Παρά τις δυσκολίες αυτές, η νέα δημοτική αρχή δεν θα σταματήσει να προσφέρει δράσεις, έργα και υπηρεσίες. Δεν θα στερήσουμε τις εκδηλώσεις και τις επιχορηγήσεις στους συλλόγους για δράσεις που συμβάλλουν στην κοινωνία μας. Ο δήμος δεν αντέχει άλλο τη μιζέρια. Ταυτόχρονα πρέπει να προγραμματίσουμε έργα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, προετοιμάζοντας την πόλη για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του 1826.

Απόδοση Ευθυνών μέσω Δικαιοσύνης
Είναι αυτονόητο ότι οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση αυτής της κακοδιαχείρισης και των παράνομων ενεργειών πρέπει να λογοδοτήσουν. Η δικαιοσύνη θα αναλάβει να κρίνει και να αποδώσει τις ευθύνες στους αρμόδιους για την κατάσταση αυτή. Κανείς δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος για πράξεις που βλάπτουν το κοινό συμφέρον και το μέλλον του Δήμου μας. Τη δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσουν και όσοι συκοφαντούν τη νέα δημοτική αρχή με ανυπόστατες κατηγορίες οι οποίες υιοθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αγορασμένες φυλλάδες.

Συμπεράσματα
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν ευθύνεται για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος. Εμείς πληρώνουμε και αποδίδουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και τους μισθούς των εργαζομένων. Εμείς παρόλο τον οργανωμένο πόλεμο συγκεκριμένων συμφερόντων που όλοι γνωρίζετε πλέον, προχωράμε μπροστά. Ούτε μας αγγίζουν ούτε μας ενοχλούν. Αδιάφοροι. Θα κριθούν όμως από τα αρμόδια όργανα όπως έχουμε ευθύνη. Η κριτική είναι αποδεκτή. Ας κριθούν όμως δημόσια από όλους σας όλοι εκείνοι που μας έφεραν εδώ. Σας ζητώ να έχετε αισιοδοξία, πίστη και υπομονή γιατί με όλες τις ενέργειές μας ο Δήμος μας αλλάζει.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr