Είναι γνωστό πλέον, το επανέλαβε και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, ότι το 2024 επετεύχθη αύξηση φορολογικών εσόδων πέραν του στόχου που είχε τεθεί, της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, κάτι που οφείλεται τόσο στην διασύνδεση POS-ταμειακών όσο και στην επέκταση εφαρμογής του συστήματος myDATA για τις επιχειρήσεις.
Δικαίως πανηγυρίζει ο υπουργός. Αλλά ερωτώ… έπρεπε να περιμένουμε 10 χρόνια για να γίνει η διασύνδεση;
Σε κάθε περίπτωση ο τζίρος για τις ελληνικές επιχειρήσεις το 2024 έφτασε τα 472 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά πάνω από δύο φορές το ελληνικό ΑΕΠ, ενώ σε σχέση με το 2020, όταν και ο τζίρος ήταν 284 δισ. έχουμε ισχυρή μεγέθυνση. Κάτι φυσικά που οφείλεται και στον πληθωρισμό.
Τη μεγαλύτερη αύξηση μάλιστα στον κύκλο εργασιών σε σύγκριση με το 2023 παρουσίασε ο κατασκευαστικός κλάδος, κατά 15,8%.
πηγή : ot.gr