Δήμευση περιουσιών στα χωριά και… αναγκαστική αστυφυλία

Να πάμε όλοι να ζήσουμε στην Αθήνα;

Να σταματήσει η προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, ζητά η Κεντρική Ένωση των Δήμων Ελλάδας και η αρμόδια επιτροπή της.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρεται να προωθεί το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα που μετατρέπει ουσιαστικά σε μη οικοδομήσιμα τα ακίνητα με έκταση μικρότερη από 2 στρέμματα. Αν περάσει κάτι τέτοιο, ουσιαστικά τα οικόπεδα των οικισμών θα μετατραπούν εν μια νυκτί σε χωράφια, αποκτώντας μηδενική επί της ουσίας αξία, γιατί ένα τόσο μικρό χωράφι, μικρότερο των 2 στρεμμάτων, ούτε για αγροτική παραγωγή είναι αξιοποιήσιμο. Πρόκειται ουσιαστικά για δήμευση περιουσιών στα χωριά. Και όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό αφορά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επαρχίας από τη στιγμή που μιλάμε για τους οικισμούς έως 2.000 κατοίκους.

Το παράδοξο αυτής της κίνησης που φέρεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος να είναι έτοιμο να κάνει είναι πως την ίδια ώρα σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, τα οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να ρυθμίσουν και το ζήτημα της δόμησης. Βεβαίως παράδοξο είναι επίσης σε μία δύσκολη δημοσκοπικά συγκυρία για την ίδια, η κυβέρνηση να πιστεύει πως δεν (;) θα έχει πολιτικό κόστος απαξιώνοντας τις ιδιοκτησίες στην επαρχία.

Το χειρότερο όλων βέβαια είναι πως αυτές οι σκέψεις, αν γίνουν πράξη, σημαίνουν πως οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι το μοντέλο με τη μισή Ελλάδα που βρίσκεται στην Αθήνα είναι βιώσιμο. Γιατί, επί της ουσίας κάτι τέτοιο γίνει κάτι τέτοιο, θα σήμαινε για τον κόσμο της επαρχίας μια αναγκαστική αστυφυλία.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔιαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr