Ξανά «ριγμένη» η Αιτωλοακαρνανία στην κατανομή
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το Υπουργείο Υγείας να μας απαντούσε με ποια κριτήρια προχώρησε στην κατανομή των 530 θέσεων μόνιμων γιατρών, που προκηρύσσονται για τα νοσοκομεία της χώρας.
Σε γενικές γραμμές είναι γνωστό ότι σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν πολλά κενά και πράγματι σε κάποια μπορεί να είναι πάρα μα πάρα πολλά αυτά τα κενά ή κάποια άλλα νοσοκομεία μπορεί να έχουν την ιδιαιτερότητα της τουριστικής ή της απομονωμένης περιοχής.
Στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. οι κενές οργανικές θέσεις είναι 58, με τις 27 από αυτές να βρίσκονται στο νοσοκομείο Αγρινίου. Προκηρύχθηκαν όμως μόνο πέντε (5) θέσεις, τρεις για το Αγρίνιο και δύο για το Μεσολόγγι την ώρα που στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, που είναι η μισή Αιτωλοακαρνανία, δόθηκαν έξι (6) θέσεις.
Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο της Δράμας, που όντως αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα ακόμα και ο Δήμος να κινητοποιηθεί προσφέροντας οικονομικά κίνητρα για κάποιες θέσεις γιατρών, από το Υπουργείο εδόθησαν 20 θέσεις.
Προφανώς δεν ισχυρίζεται κανείς ότι κακώς δόθηκαν σε αυτά τα νοσοκομεία αυτές οι θέσεις, όμως αξίζει η Αιτωλοακαρνανία τουλάχιστον μία απάντηση για τη μικρή κατανομή που έτυχε. Γιατί, συγκριτικά με ορισμένες άλλες περιοχές, η Αιτωλοακαρνανία φαίνεται να είναι πολύ «ριγμένη», χωρίς όμως να έχει λιγότερα ή ασήμαντα προβλήματα στα Νοσοκομεία της. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Αιτωλοακαρνανία φαίνεται «ριγμένη»…