8 έως 10 χιλιάδες περιστατικά το εξάμηνο μόνο στα επείγοντα του παθολογικού και καρδιολογικού τομέα – 250 έως 320 εισαγωγές ασθενών το μήνα η παθολογική
H επίσχεση εργασίας που έχουν προχωρήσει εδώ και μια εβδομάδα οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο Αγρινίου προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου. Η αποχή των 25 περίπου ειδικευόμενων γιατρών, εκτός της παύσης των τακτικών ιατρείων, έχει μετατοπίσει όλο το βάρος της εξυπηρέτησης των ασθενών στους λιγοστούς ειδικευμένους γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των κλινικών και κάθε επείγοντος περιστατικού που προκύπτει. Η όλη κατάσταση αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα το μεγάλο θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αγρινίου.Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Απ. Ξυλωμένος και η εκπρόσωπος των ειδικευόμενων γιατρών Αντωνία Κορομπίλη μίλησαν στην webtv του myagrinio.gr για το θέμα.
Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν στην webtv του myagrinio.gr
«Προσπαθούμε με τους ειδικευμένους, γιατί είναι και αυτοί σε έλλειψη, υπάρχει ένας γιατρός στην παθολογική για 50 ασθενείς συν τα επείγοντα…» λέει ο Απ. Ξυλωμένος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και προσθέτει το νοσοκομείο χρειάζεται 15 γιατρούς περίπου για να στελεχωθούν καλά -όχι πλήρως- οι βασικές κλινικές του νοσοκομείου. Επίσης είναι ενδεικτικοί, σύμφωνα με τον Απ. Ξυλωμένο, οι αριθμοί του όγκου των περιστατικών που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αγρινίου. 8 έως 10 χιλιάδες περιστατικά το εξάμηνο υποδέχονται μόνο τα επείγοντα του παθολογικού και καρδιολογικού τομέα, ενώ η παθολογική κλινική κάνει από 250 έως 320 εισαγωγές ασθενών το μήνα. “Όσο υπάρχει η κρίση και η οικονομική δυσπραγία στον κόσμο, αυτός ο όγκος θα αυξάνεται, γι΄αυτό κάτι πρέπει να γίνει και να έρθουν γιατροί” καταλήγει ο Απ. Ξυλωμένος.
Από την πλευρά των ειδικευόμενων γιατρών η Αντωνία Κορομπίλη περιγράφει ως εξής τις ελλείψεις : “Ο κόσμος διαμαρτύρεται, δεν λειτουργεί ο μαγνητικός, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει πρόβλημα… Δεν υπάρχει εφημερία ΩΡΛ, πως να υπάρχει; Έχουμε μόνο δυο. Δεν εφημερεύει οφθαλμίατρος, έχουμε μόνο δύο. Έχουμε εγκαταστάσεις για φυσίατρους και μονάδες για χημειοθεραπείες, αλλά δεν έχουμε ογκολόγους και ο κόσμος πηγαίνει στο Ρίο…”