200.000 € σε κάθε νομό της Δυτικής Ελλάδας για κοινωνικές δράσεις

Ποσό 600.000 ευρώ το οποίο προέρχεται από την μείωση των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διατίθεται, πλέον, σε στοχευμένες κοινωνικές δράσεις και δράσεις υποστήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Σήμερα το πρωί κατά την συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ομόφωνα ενέκρινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το έτος 2012 και την διάθεση ποσού 200.000 ευρώ ανά Περιφερειακή Ενότητα (σύνολο 600.000 ευρώ) ώστε να στηριχθούν κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Η απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και το ποσό των 600.000 ευρώ για κοινωνικές δράσεις θα λάβουν τελική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ ο Περιφερειάρχης επέμεινε ιδιαίτερα στο σκέλος της ορθής αξιολόγησης στη διάθεση των χρημάτων, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

«Η απόφαση μας είναι, στοχευμένα και με συγκεκριμένο προσανατολισμό, να ενισχύσουμε κοινωνικές δράσεις και να δώσουμε ανάσα σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης», τόνισε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποκτά ουσιαστικό αντίκρισμα η μεγάλη προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα – και συνεχίζεται- για την περιστολή των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας. Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ακόμη ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να στηριχθούν κοινωνικές δομές και δράσεις ακόμα και σε μια χρονιά που οι προερχόμενοι από τους ΚΑΠ πόροι είναι μειωμένοι κατά 15% για το σύνολο των φορέων της Αυτοδιοίκησης.