Σύσκεψη στο Θέρμο για τα έργα ανάπτυξης – “Αχίλλειος πτέρνα ο δρόμος Ναύπακτος – Θέρμο – Αγρίνιο”

H προώθηση έργων μέσω ΕΣΠΑ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων, τα οποία θα αφήσουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα στον δήμο Θέρμου, αναδεικνύοντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινής Τριχωνίδας, ήταν το θέμα της σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο Θέρμου, το Σάββατο 3 Μαρτίου, παρουσία του ανακοινώσε ο υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός του δημάρχου Θεόδωρου Πορφύρη, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής αλλά και πολλοί δημότες.

Ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» έργα για την ορεινή οδοποιία του Δήμου Θερμού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ ενώ προωθούνται παρεμβάσεις ύψους 1.000.000 ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Παράλληλα έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η βελτίωση της ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Κόνισκας και Ανάληψης, έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Επίσης, μέσα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, προχωρούν τα έργα της ύδρευσης της Κοκκινόβρυσης και το αποχετευτικό του Θέρμου, καθώς και τα έργα της ανάδειξης του μνημείου του Ιερού του Απόλλωνος και της ολοκλήρωσης του νέου μουσείου Θέρμου. Στο στάδιο τελικής ωρίμανσης βρίσκονται και τα έργα αποκατάστασης του γυμνασίου Θέρμου και η ανέγερση του νέου Λυκείου. Ιδιαίτερη αναφορά επίσης έγινε στον μεγάλο στόχο για την ανεύρεση τρόπων ωρίμανσης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός μεγάλου έργου που είναι ο οδικός άξονας Ναύπακτος – Θέρμο – Αγρίνιο.

Ο δήμαρχος Θέρμου Θ. Πορφύρης είπε: «Το έργο για το οποίο πάντα φώναζα και που είναι η Αχίλλειος πτέρνα για τον δήμο Θέρμου, είναι ο δρόμος Ναύπακτος – Θέρμο – Αγρίνιο. Όπως φαίνεται αυτή η μεγάλη πύλη ανάπτυξης για την περιοχή ανοίγει, ελπίζουμε μετά από τόσα χρόνια αυτό το έργο να ξεκινήσει και να μπορέσουμε έτσι να υποδειχθούμε όλους όσους θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή και που τώρα δεν μπορούν, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν οι δρόμοι.»

Σε δηλώσεις του , μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Μωραΐτης, τόνισε: «Ανακοινώσαμε μια σειρά από παρεμβάσεις ουσίας που μπορούν να αλλάξουν την μοίρα του τόπου και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το πιο σημαντικό έργο που δουλεύουμε συστηματικά εδώ και μήνες: Είναι ο άξονας Ναύπακτος – Θέρμο, πάνω στο οποίο έσκυψαν πολλοί άνθρωποι, ώστε να δρομολογηθεί η ένταξη του στο ΕΣΠΑ».