Η πρωτοβουλία των προσκόπων του Αγρινίου «Γίνε Αϊ Βασίλης»

Φέτος τα Χριστούγεννα το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ και το1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, πραγματοποιούν μια διαφορετική και συνάμα πρωτόγνωρη δράση για τα δεδομένα της πόλης μας.Μια δράση που την ονόμασαν «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί …. Το αξίζει.Γίνε ο Άγιος Βασίλης τους»

Έτσι απευθύνθηκαν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας, ζήτησαν από τους δασκάλους/ες των Α’, Β΄, Γ΄ τάξεων να τους φέρουν γράμματα παιδιών προς τον αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών, τον Άγιο Βασίλη, παιδιών που και φέτος ο Άγιος Βασίλης «θα ξεχνούσε» να τους πάει δωράκι. Σκέφτηκαν ότι και σε αυτά τα «ξεχασμένα» παιδιά αξίζει να τους χαρίσουν ένα χαμόγελο.
Έτσι όλα αυτά τα γράμματα που έχουν ήδη συγκεντρώσει θα τα τοποθετήσουν σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 και εκεί Φορείς Σύλλογοι, Καταστηματάρχες και δημότες της πόλης μας θα έρθουν να πάρουν από το δέντρο μας γράμματα των παιδιών και να κάνουν πραγματικότητα την επιθυμία τους και μετά οι Πρόσκοποι ντυμένοι Αϊ Βασίληδες θα πάμε να παραδώσουν τα δώρα σε αυτά τα παιδιά. Παιδιά που ποτέ δεν μπόρεσαν να δουν τον Άγιο Βασίλη παιδιά που δακρύζουν στην θέα των δώρων των άλλων παιδιών παιδιά που ρωτούν με θλίψη τους γονείς τους γιατί ο Άγιος Βασίλης τα ξέχασε.
Σ΄ αυτά τα παιδιά θέλουμε να χαρίσουμε έστω και ένα χαμόγελο,…. μια ηλιαχτίδα χαράς,… λίγες στιγμές ελπίδας…. και μια αίσθηση αισιοδοξίας… αυτά τα Χριστούγεννα όταν παραλάβουν το δωράκι τους γνωρίζοντας ότι ο Άγιος Βασίλης επιτέλους τα θυμήθηκε.
Ήδη πολύ Φορείς, Σύλλογοι, Καταστηματάρχες αλλά και απλοί συμπολίτες μας έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους συμμετέχοντας και έγιναν Αϊ Βασίληδες για τα παιδιά και θα είναι εκεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στην κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας, για να χαρίσουν ένα χαμόγελο σε ένα παιδί.
Όμως, όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο, έτσι περιμένουμε και άλλους, ακόμη και εσάς που διαβάζεται τώρα αυτή την πρόσκληση να ενώσετε την δύναμή σας μαζί με όλους, γιατί….
Ζητάμε να χαρίσουμε ελπίδα επιλέγοντας το παιδικό χαμόγελο από το παιδικό δάκρυ.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μάθετε περισσότερα, καλέστε στο 6972 851 049 κα. Δημητράντζου