Παρέλαση σε αστυνομικό κλοιό, με διαμαρτυρίες και μούντζες …κατ’ εντολήν [φωτο + video]

Ομαλά σε γενικές γραμμές και χωρίς σοβαρά επεισόδια ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την επέτειo της 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο, με τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Δημοκρατίας να έχουν δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω από την εξέδρα των επισήμων. Αγανακτισμένοι πολίτες είχαν σταθεί απέναντι και λίγο πιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζοντας συνθήματα κάτα του Μνηνομίου κρατώντας πανό με το σύνηθημα “ελευθερία ή τρόικα” και αφίσες με τον Κολοκοτρώνη. Η μούντζα προς τους επισήμους ήταν η αντίδραση κάποιων μαθητών, που όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν κατ’ εντολήν, είτε των γονιών, είτε …της ντουντούκας των αγανακτισμένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως έντονα αποδοκιμάστηκαν οι επίσημοι κατά την προσέλευσή τους στην πλατεία Δημοκρατίας, με δήμαρχο της πόλης Παύλο Μοσχολιό να είναι ο κυριότερος αποδέκτης των συνθημάτων. Ωστόσο στην εξέδρα δεν στάθηκε κανένα βουλευτής του νομού παρά μόνο αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Οι αγαναντισμένοι πολίτες μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης έκαναν πορεία προς το δημαρχείο, όπου υπό υο βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων φώναξαν για αρκετή ώρα συνθήματα.

Η αστυνομία σε κάθε περίπτωση είχε διαμηνύσει προς τους διαδηλωτές πως όποιος διακόψει την παρέλαση θα συλληφθεί και θα ποεράσει αυτόφωρο. Έτσι και εκείνοι προσπάθησαν να εκφραστούν μέσω των μαθητών που παρέλαυναν. Με το σύνθημα “το κεφάλι αριστερά μια μούντζα δεξιά” αλλά και μεμονομένες περιπτώσεις γονιών καλούσαν σε αντίδραση τους μαθητές. Στην πλειονότητά τους οι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους. Ενώ δυο-τρείς έδειξαν την ανοιχτή παλάμη τους προς τους επισήμους, με τον πρώτο μάλιστα να είναι μαθητής δημοτικού σχολείου. Ακόμη υπήρξε και περίπτωση μαθητή λυκείου έξυσε το κεφάλι του με το …μεσαίο δάχτυλο.