Πρόταση χωρίς χρήση και χωρίς λεφτά

Καπνικός Σταθμός Έρευνας  φωτό : Σπυριδούλα Πυρπύλη
Καπνικός Σταθμός Έρευνας
φωτό : Σπυριδούλα Πυρπύλη

Τις πάλαι ποτέ εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Έρευνας στο Αγρίνιο, που μετά από το κλείσιμο του Οργανισμού Καπνού ανήκουν στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζήτησε ο Στ. Καμμένος από την δημοτική αρχή να αιτηθεί την παραχώρησή τους. Ο σύμβουλος της “Ανατροπής Τώρα” μάλιστα έκανε λόγο επαφές της παράταξής του με αρμοδίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από τις οποίες όπως είπε προκύπτει πως το Υπουργείο, αν υπάρξει αίτημα, είναι έτοιμο να προβεί στην παραχώρηση.

Βεβαίως ο Στ. Καμμένος καταθέτοντας την πρότασή του δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γιατί ο δήμος Αγρινίου να ζητήσει μια τέτοια παραχώρηση. Δεν πρότεινε καμία χρήση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών, όπως επίσης δεν πρότεινε από που θα βρεθούν τα εκατομμύρια που απαιτούνται για την ανακατασκευή των κτιρίων αυτών. Η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να βλέπει να καλό μάτι την πρόταση αυτή. Τουλάχιστον φαίνεται ότι έχει μάθημα το γεγονός ότι πολλά χρόνια μετά την παραχώρηση των καπναποθηκών Παπαστράτου ή του κτιρίου του ΕΟΚ στην οδό Μακρή, τα κτίρια παραμένουν αναξιοποίητα με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το θέμα όμως που προκύπτει είναι το ποιον ακριβώς εκπροσωπούν ο Στ. Καμμένος και η “Ανατροπή Τώρα” όταν κάνουν επαφές στα Υπουργεία; Γιατί η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε στην υπόθεση με τη συγχώνευση του 9ου και του 19ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, όπως και με την ολοκλήρωση του Κλειστού Γηπέδου στην αερογέφυρα. Τον δήμο Αγρινίου πάντως με βάση την κάλπη του 2014 θεσμικά δεν τον εκπροσωπούν! Γιατί θεσμικά τον δήμο τον εκπροσωπούν αυτοί που τον διοικούν! Πως όμως να το βγάλεις από το μυαλό της “Ανατροπής Τώρα” το γεγονός ότι δεν φτάνει να ανήκεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, για να διοικήσεις το δήμο, αλλά πρέπει να συγκεντρώσεις κάτι παραπάνω από το 21% που έλαβε η “Ανατροπή Τώρα” στις εκλογές… Δυστυχώς αυτή την οπτική την βλέπουμε πολύ συχνά στα δημοτικά δρώμενα του Αγρινίου. Για παράδειγμα, οι νεοδημοκράτες της δημοτικής αρχής φωνασκούν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε έξω ενάμισι χρόνο στο χρονοδιάγραμμα που έβαλε για το Κλειστό, αλλά κάνουν γαργάρα πως η δικιά τους κυβέρνηση, επί Καραμανλή δεν πρόσθεσε ούτε ένα τούβλο, ενώ επί Σαμαρά μερικώς επανεκκινήθηκε το έργο. Σε κάθε περίπτωση η “Ανατροπή Τώρα” μέχρι το 2019 έχει χρόνο να επανέλθει στην οδό της πραγματικότητας, δηλαδή της αντιπολίτευσης με κριτική και προτάσεις ρεαλιστικές και σοβαρές. Η πρόταση όμως περί του Καπνικού Σταθμού, όπως διατυπώθηκε, είναι ελλιπής και μη ρεαλιστική στην παρούσα συγκυρία.