Το σχέδιο για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Επιτροπής που ο ίδιος διόρισε να συντάξει μια κοινή πρόταση το επιτελείο του, λαμβάνοντας υπόψιν, τις μέχρι τώρα σκέψεις και προτάσεις των δύο Ιδρυμάτων, κατάρτισε το Σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το Σχέδιο, το οποίο κατ αποκλειστικότητα δημοσίευσε το esos, περιλαμβάνει στην Αιτωλοακαρνανία την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής, χωρίς να προτείνεται που θα είναι η έδρα της, σε Αγρίνιο ή Μεσολόγγι. Η Σχολή θα έχει από 3 τμήματα σε και Μεσολόγγι και ένα στην Αμαλιάδα.

Το Αγρίνιο θα φιλοξενεί τα εξής τρία της Γεωπονικής Σχολής: Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ζωικής Παραγωγής και Φυτικής Παραγωγής. Το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ουσιαστικά “μετεξελίσσονται” και μεταφέρονται στην Πάτρα δημιουργώντας Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Ιστορίας – Αρχαιολογίας αντίστοιχα. Το Μεσολόγγι θα διαθέτει τμήμα Υδατοκαλλιέργειας και Αλιείας, τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και ένα ακόμη τμήμα που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το αντίκειμενό του.