Κι όμως έχουν πέσει τόσο χαμηλά !

Ως ΑγρίνιοCulture.gr καταγγέλουμε το δήμο Αγρινίου για την παρεμπόδιση της δημοσιογραφικής κάλυψης από μέρους μας της λιτανείας του Αγίου Χριστοφόρου, που κατέληξε στην αναίτια απομάκρυνσή μας από το χώρο.

Κάποιος παραυπεύθυνος της εκδήλωσης από την πλευρά του δήμου -κηπουρός μιας αντιδημάρχου, όπως μάθαμε αργότερα- μας ζήτησε χωρίς καμία σοβαρή αιτιολόγηση και με τρόπο αγενέστατο και προσβλητικό να απομακρυνθούμε από την εξέδρα της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου. Ο λόγος -όπως μας ειπώθηκε- ήταν ότι εμποδίζαμε την θέα των επισήμων προς την εξέδρα… Ακόμη και αν ήταν έτσι, αντί -όπως είναι υποχρέωση κάθε διοργανωτή- να μας υποδειχθεί ο χώρος από τον οποίο μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να εμποδίζουμε, μας απομάκρυναν λες και είμαστε βομβιστές και τρομοκράτες. Την ίδια ώρα συνάδελφοι (ένας φωτορεπόρτερ και δυο κάμερα-μάν της τοπικής τηλεόρασης και έτερης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της πόλης) παρέμειναν ανενόχλητοι πάνω στην εξέδρα.

Δυστυχώς ο δήμος Αγρινίου έτσι έχει μάθει… Να λειτουργεί μεροληπτικά και αντιδεοντολογικά! Ήταν λογικό από μια στιγμή και ύστερα να έχουμε αυτήν την αντιμέτωπιση από το δήμο. Βλέπετε το ΑγρίνιοCulture.gr δεν βάζει τον υπεύθυνο επικοινωνίας του δήμου να γράφει το ρεπορτάζ του δημοτικού συμβουλίου, ή να μοντάρει τα βίντεο, ούτε ζει με το παίρνει τα εκτυπωτικά του πνευματικού κέντρου, ούτε βάζει τις διακηρύξεις του δήμου στη φυλλάδα του.

Ο δήμος Αγρινίου δυστυχώς έτσι έχει μάθει να αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ της πόλης. Και δυστυχώς έχει πέσει τόσο χαμηλά… Γιατί πέρα από την όποια κριτική κατά καιρούς ασκούμε, είχαμε την εντύπωση πως κάποιοι, ως άνθρωποι, είχαν μια ποιότητα. Μας διέψευσαν όμως! Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει εις βάρος μας σε εκδήλωση που διοργανωτής είναι ο δήμος… Γι’ αυτό και αντιδρούμε. Τουλάχιστον αυτή τη φορά προλάβαμε να τραβήξουμε κάποιο υλικό για την ιστοσελίδα. Την επόμενη φορά όμως δεν θα μας απομακρύνει κανείς!

ΔΠ