Επίχειρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά – 15 προσαγωγές 3 συλλήψεις

Σε 15 προσαγωγές Ρομά προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία σε μεγάλη επιχείρηση στα ΑϊΒασιλίωτικα. Συνελήφθησαν 3 άνδρες για παράβαση των νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Η επιχείρηση στην οποία μετείχαν άνδρες της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφορίων για ύπαρξη ναρκωτικών, όπλων και κλοπιμαίων. Οι Αστυνομικοί παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν ελέγχους σε τέσσερα σπίτια και τρία αυτοκίνητα και προσήγαγαν 15 ρομά. Τελικά συνελήφθησαν τρεις σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Η γενικότερη δράση των Ρομά τον τελευταίο καιρό συνεχίζει να προβληματίζει αφού ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά εγληματικότητας και βίας. Για παράδειγμα χθες στα Καλύβια, σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες Ρομά που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού άρχισαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρξει άγρια συμπλοκή μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων. Η συμπλοκή θα συνεχίζονταν για αρκετή ώρα, αν οι κάτοικοι δεν ειδοποιούσαν την Αστυνομία.