Στο ΕΣΠΑ έργο ύδρευσης σε Κατούνα και Κονοπίνα

Σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Πρόκειται για συνολικά 5 έργα σε Πάτρα, Ερύμανθο, Ανδρίτσαινα – Κρέστενα, Ανδραβίδα – Κυλλήνη και Άκτιο – Βόνιτσα, που ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα που αξιολογήθηκαν θετικά και εγκρίθηκαν μετά από σχετική πρόκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Δράση 6.b.1.1-b_2: Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης», αφορούν, στην αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης, ανάπτυξης συστημάτων ελέγχου διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ύδατος και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης ύδατος.

Αναλυτικά για το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας εντάχθηκε η “Αντικατάσταση Εξωτερικού Αγωγού Ύδρευσης Τμήματος προς Κατούνα και τμήματος προς Κονοπίνα”. Δικαιούχος, προϋπολογισμού 810.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης, από τη δεξαμενή στη θέση Νίσσα μέχρι την κεντρική δεξαμενή της Κατούνας, και από τη δεξαμενή αυτή έως τη δεξαμενή της Κονοπίνας της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος. Θα κατασκευαστούν αντίστοιχα νέοι αγωγοί πολυαιθυλενίου, ο πρώτος σε μήκος 5.900 μέτρα και ο δεύτερος σε μήκος 3.800 μέτρα.

Στο σύνολο τους τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).